Anakartım MSI B450-A Pro. 6-7 yıldır kullanıyorum. Sanırım anakart eskidiği için artık PCI slotu, dik kullanımda fazla yamuluyor. Sorunu tam anlayamadım ama TUF 9070 XT ekran kartına geçiş yaptım. Kasayı dik kullanırken ekran kartı çok fazla sarkıyor ve sarkma engelleyici aletlerle de geçecek gibi değil. Kartı ucundan havaya kaldırmak için çok fazla güç uygulamak gerekiyor sanki bir şey tutuyormuş gibi o gücü uygulamak istemiyorum. Kasayı yan yatırarak kullanmaya karar verdim ama ekran kartının uygulayacağı kuvvetten dolayı sıkıntı çıkar mı? Bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Yamuklukla ilgili ek bilgi vereyim. Kasa dikken, yan yatık duruma oranla belki 1Cm'den fazla yatıklık oluşuyor. Belki sarkma engelleyici aleti kasa yan yatıkken ayarlayıp o şekilde kasayı diksem mantıklı olabilir ama bu sefer de ekran kartına çok güç düşecek diye korkuyorum. Muhtemelen anakartın PCI slotu artık eski gücünde değil o yüzden çok sarkma oluyor.
Yamuklukla ilgili ek bilgi vereyim. Kasa dikken, yan yatık duruma oranla belki 1Cm'den fazla yatıklık oluşuyor. Belki sarkma engelleyici aleti kasa yan yatıkken ayarlayıp o şekilde kasayı diksem mantıklı olabilir ama bu sefer de ekran kartına çok güç düşecek diye korkuyorum. Muhtemelen anakartın PCI slotu artık eski gücünde değil o yüzden çok sarkma oluyor.