Bilgisayar kastığı için format atılmalı mı?

serenit

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım özellikle son 2 haftadır aşırı donuyor. Bazen Google'ı, Steam', bile açmıyor (yeniden başlatınca düzeliyor). Bilgisayarda virüs olduğunu düşünüyorum açıkçası ama Windows Defender ile 2 kez tam tarama bir de offline tarama yaptım. Üstüne de Malwarebytes kurdum. Oradan da sürekli testler yaptım. Yine de virüs gözükmüyor. O yüzden özel bilgileri riske atmamak için format atayım diyorum (USB yok, Windows'un kendi ayarlarından Online olanı yapacağım). Ama çok oyun var. 1 TB'a yakın oyun var. Bunları da geri yüklemek çok uzun sürer. Kısacası format atmalı mıyım? Yoksa başka çözümler mi aramalıyım?

Sistem özellikleri? Sürücüler yüklü mü? İşlemci sıcaklıkları neler? HDD'yi HD Tune ile test edebilirsiniz.

Zararlıdan şüpheleniyorsanız Defender yerine profesyonel bir çözüm kullanmalısınız.

Format atmak bilgisayar sağlığı için fazla sağlıklı gibi görünsede HDD zarar vermektedir.
Sürücülerin yüklü olduğu ve sistemin iyi olduğu halde kasıyor ise sistemin o zaman virüs olabilir sisteminde (sistemin içinde çok fazla toz var ise ısındığından kasma yapıyor olabilir)

Artık en azından 1TB yedek bir disk alması gerek herkesin. En azından bir durum olduğunda oyunları kenara çeker dosyalarını rahat rahat formatını atarsın.

Disk tamamen dolu mu?
disk durumum bu şekilde

Sıcaklıklar ne durumda hocam? Disk kullanımı ne kadar?
işlemcim stok olmayan bi fan kullanmama rağmen düz çalışmada bile 85-90 dereceden aşşağı düşmüyor genellikle işlemcim Ryzen 5 2600x buarada

Sistem özellikleri? Sürücüler yüklü mü? İşlemci sıcaklıkları neler? HDD'yi HD Tune ile test edebilirsiniz.
Sistem Özelliklerim Ryzen 5 2600x işlemci ekran kartı Msi RTX2060 Ventus ram 16gb 2x8 sürücülerim tam ama işlemci sıcaklığı cok yüksek oluyor genellikle şuan google ve discord açık sadece ona rağmen 80 derece

Dosya Ekleri

• disk.png
    3,3 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…