Bilgisayar kısa devre mi yaptı?

Isakq

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RTX 3060 12GB / İ5 12400 / Anakart Adı MSI Pro H610M-E DDR4 (MS-7D48) / KINGSTON SNV2S1000G SSD / 16GB RAM.
Selam arkadaşlar, geçen gün bilgisayarda Cities: Skylines oynuyordum. Birdenbire 2-3 kez elektrikler gidip gelmeye başladı, yani aniden kesilip geri geliyordu. Bu sırada bilgisayarım kilitlendi, ben de kasadaki reset tuşunu kullanarak bilgisayarı yeniden başlattım.

Bilgisayarı açtığımda, tabiri caizse "leş" gibiydi; çok kasıyordu ve donuyordu. Birkaç kez daha normal bir şekilde yeniden başlattım ve sonunda durum kendiliğinden düzeldi. Ama bu olay beni korkuttu, o yüzden hemen FPS testleri yapmaya başladım. Acaba donanımsal bir sorun var mı diye kontrol ettim, ama her şey normal gözüküyordu.

Yine de bilgisayar, eskisi kadar olmasa da hâlâ biraz yavaş çalışıyor. Ara ara kısa donmalar yaşıyorum, yani genel olarak yavaş diyebiliriz. Sizce bilgisayarda kısa devre ya da başka bir sorun olabilir mi?

Üstün körü donanımları yazıyorum kısaca: RTX 3060 12 GB 1TB nvm2 SSD 16 GB 3200MHz RAM.

Kısa devre veya değil bilemem ancak tavsiyem tek tek farklı yazılımlarla parçaları test etmeniz olur.

Örneğin Aida64 ile RAM hızına bakın, OCCT-Testmem5 ile stabilitesinde sorun var mı bakın.
İşlemcinin Cinebench skorunu kontrol edin.
Ekran kartının ne kadar güç çekebildiğine ve ısındığına bakın Furmark-OCCT ile.
SSD ne kadar hızlı çalışıyor test edin CrystalDiskMark yardımıyla
...
Temel fikri anladınız belki Windows'un kendisi veya sürücüler de zarar görmüş olabilir onu da unutmayın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı