Bilgisayar kulaklıktaki mikrofonu algılamıyor

Atahax1

Centipat
Jak girişli bir kulaklık aldım fakat bilgisayarım sadece kulaklık kısmını algılıyor, mikrofon kısmında kameranın mikrofonu aktif.

Tam 2 gündür bu olayla uğraşıyorum yapmadığım, denemediğim şey kalmadı
Realtek sitesinden son sürüm driverı indiriyorum kuruyorum Realtek HD Audio yöneticisi açılmıyor.

CPU-Z adlı programla mainboard'ıma baktım Dell'in sitesinden bilgisayarıma uygun olan Realtek ses sürücüsünü indirdim -0001 hatası aldım.

Biosumu güncelleyip tüm ses driverlarını kaldırıp tekrar güncelledim yine çıkmıyor yine çıkmıyor.

Görev yöneticisinde 2 uygulama da çalışıyor olarak gözüküyor ama panele giremiyorum.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? 2 gündür gerçekten aşırı bunaldım, az kaldı bilgisayarı kırmama :(

ss1.PNG
ss2.PNG
ss3.PNG
ss4.PNG
ss5.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
TRRS girişli kulaklığı TRS portuna taktığınızda mikron çalışmaz. Adaptör almanız gerek.

Aldığınız kulaklığın girişi nedir?

//Sorunun Realtek Kontrol panel ile uzaktan yakından hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum. Port konusunu açığa kavuşturunca onu da çözeriz ama...

Benim cihazımda da aynı şekilde logo ve tek giriş var.
Cihazım Dell 7567
Kıbrıs'ta yaşıyorum oynadığım oyun dolayısıyla mikrofonumun iyi olması gerek bulabildiğim ''oyuncu kulaklığı''nı aldım, Kubite Headhphone markası. Aldığım yerde deneme fırsatım oldu mikrofonu da çalışıyordu, ses kalitesi de gayet güzeldi.
Kulaklığımın tam markası Kubite T-173 tek jak'ı var 3 boğumlu.
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
benim kulaklıgım cloud alpha ama pc de ne realtek var ne bişey hdm kablosuyla baglı mönütör dvı girişi ekran kartında yok ve usb girişli kulaklıkta çalısıyor ama jaklarda çalışmıyor yarımcı olurmusunuz realtek defalarca yükledim soun çozülmedi w10 sistem defendırı kompile kapatım yine çalışmadı yardımcı olun kaffayı yiyecem !!!!!

Arkadaşlar uzuuun uzun uğraşlar sonucu çözümü buldum. Yukarıda da söylediğim gibi CPU-Z adlı programla mainboard'ımı aratıp driverı indirdiğim halde realtek hd audio manager çıkmıyordu, daha sonra driverscape.com adlı siteden bilgisayarımın modelini markasını bulup realtek sürümünü indirdim ve artık gözüküyor. Benim gibi bu durumdan müzdarip olan arkadaşlar sıkmayın canınızı her şeyin bir çaresi varmış... :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı