Rehber Bilgisayar kullanırken kaçınmanız gereken davranışlar

@Dümdüz %99'u yarardan çok zarara sebep oluyor.

@shotgunned genelde anakart üreticileri de AMD'nin sitesinden alıyor. AMD'nin sitesinde daha güncel. Herhangi bir sorun yok.

@Dümdüz %99'u yarardan çok zarara sebep oluyor.

@shotgunned genelde anakart üreticileri de AMD'nin sitesinden alıyor. AMD'nin sitesinde daha güncel. Herhangi bir sorun yok.
Kapattığınız hizmetlere ve programlara göre değişir. Arka planda çalışan birçok gereksiz hizmet ve program bulunabiliyor. Hiç bilgin olmadan, ayar yapmadan direkt olarak "FPS Boost" butonuna tıklanırsa sorunlar oluşması çok olası tabii ki.

FPS booster programlarında işe yarayanlar mevcut.
Bir örnek verebilir misiniz, mümkünse video karşılaştırmalarıyla. Birkaç tane inceledim ve çok azında artış gördüm. Bunlar da hata payı (-5, +5 FPS) dahilindeydi.

Bir örnek verebilir misiniz, mümkünse video karşılaştırmalarıyla. Birkaç tane inceledim ve çok azında artış gördüm. Bunlar da hata payı (-5, +5 FPS) dahilindeydi.
Razer Cortex. Kapatılan hizmetleri ve programları el ile seçtikten sonra iş görüyor. +1FPS bile fark ettirse, "FPS programları" sahte iddiasının yanlışlığını kanıtlar. "FPS programları" dahilinde sayılır mı bilmem ama "Intelligent standby list cleaner" programı da iş görüyor.

Does Razer Game Booster actually work?

@Dümdüz İstisnai olarak ufak bir miktar fayda sağlayanları olsa da genelde çoğu süslü ama iş yapmayan programlar. Zaten yaptıklarını elle yapmak da mümkün. Üstelik böylece o programların kendisi de çalışmamış oluyor arka planda.

Attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değiyor mu, o önemli bence. O tarz programlara gelene kadar güncel sürücü kullanmak gibi başka önerilere bakmak daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

+1FPS bile fark ettirse, "FPS programları" sahte iddiasının yanlışlığını kanıtlar.
Buna katılmıyorum. Tamamen aynı model iki ekran kartı bile farklı performans verebiliyor. Razer Cortex'i incelememiştim, şimdi biraz baktım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS artmasını bırak azaldığı bile olmuş. Fakat bu azalma FPS artırıcı yazılımların tersine etki ettiğini göstermez. Azalış ve artışlar dediğim hata payı dahilinde.

Sizin de bildiğiniz gibi FPS gösteriminde haritanın yeri, oyunun hangi bölümü olduğu da önemli. Programın işleyişini düşündüğünüzde FPS düşürmesi imkansız. Gereksiz programları ve hizmetleri kapatmak nasıl FPS düşüşüne sebebiyet verebilir? Dediğim gibi işleyişini düşündüğünüzde FPS artışı sağlaması kaçınılmaz. Ne kadar FPS artışı sağladığı bilgisayardan bilgisayara değişir tabii ki.
Uninstaller programları gibi düşünebilirsin. Sen de denetim masasından programları kaldırabiliyorsun ama bunu senin yerine otomatik yapan bir program var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…