Bilgisayar montajı kablolama sorunu

Acfergo

Kilopat
Görselde gördüğünüz gibi dışarıda çok fazla kablo var. Neyi nereye takacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Bir senedir bu vaziyette kullanmaktayım. Isınma sorunlarına neden olabileceğini hep düşündüm ama erteledim. Ekran kartımda son birkaç aydır görüntü titremesi ve ani gelip geçici yeşil ışık çizgilerinden sonra acaba ekran kartının boş kablolarıyla mı alakalı diye bir düşündüm. Kasa zaten tozlu bir de kablo karmaşası durumu iyice kötü hale getiriyor. Ne yapmalıyım?
20200127_210441.jpg

Gözüne batmıyorsa bir zararı yok, kalabilir böyle.
Yapmak istersende kasanın arka kapağını aç orada kanallar var, doğaçlama ya da bir kaç video izleyerek, yapabilirsin, zaten çok kablon yok.

Şahsi önerim: Önce tek tek fotoğraf çekerek kabloların giriş yerlerini ve hangi bileşenden geldiğini not edin. (yine takılırsanız sosyalden sorarsınız ama elinizde bulunursa işiniz kolaylaşır) Sonra PC'yi komple bir temizleyin. (kompresör yoksa elektrik süpürgesi ve sulu boya fırçası ile yapabilirsiniz) En sonunda da kablolama için kasanın diğer kapağını da çıkarın varsa kablolama için geçiş yerlerini kullanın yoksa daha önce fotoğrafla kaydedip not aldığınız giriş yerlerine göre yetişen kabloları arkaya sıkıştırıp geçirmeye çalışın. (kasanın modelini söylerseniz belki örnek bir kablolama bulabiliriz.)

Tahmini olarak kaç derecelik zarar sağlar bana bu durum? Ful yükteki halini kastediyorum.
Kablolar pek fazla sıcaklığa etki etmez ama toz oldukça fark edebilir özellikle fanlar dolu ve dönmesini yavaşlatıyorsa fazladan 15-20 derece oynayabilir, bir akrabam kasayı 2-3 sene temizlemeden kullanmış sonra kasa bozuldu sanmıştı içini açıp temizledikten sonra fanlar çalışmaya başladı ve PC açılmıştı. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00