Bilgisayar mühendisi olmak istemek

• Konuyu başlatan Claxs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 489
Oyun sever misin? Grup için de uyar. Para kazanma olayını da düşünmen lazım yoksa boşuna 4 yıl harcarsın.
Oyun severimde oyun gelistirme cok gelecegi yok gibi bide biraz iş az ama diyer meslekkler misal siber güvenlik gün geçtikçe gerekiyor hocam bilgisiyar muhendisi olarak siber güvenlik olabilirmiyim veya bi site misal tirendyol gibi bunda ise girmek için illa yazilim mühendisimi olmam lazim yoksa bilgisiyar muhendisi olarakta girebiliyormuyum

Maalesef bundan 4 sene sonrasını düşünürsek TR şartlarında çokta iyi bir meslek olarak sayılmayan kategoride olacak.
Tr de iş yapma gibi pilanim yok saten sadece burda kendimi kanitlayip bi firmaya girmek istiyorum (yabanci veya yerli)

Ben sınava girdiğimde bütün üniversitelerin en yüksek puanlı iki bölümünden biriydi, mezun olalı 30 seneyi geçti hala öyle. Bu durum 4 senede değişecek mi diyorsunuz?
Abi degişmez ama işçi sayidi fazla her geçen gün işe alimlar azaliyor

Şu anki şirketlerin iç durumlarına bakarsanız dediğimi anlarsınız.

"Şu anki şirket" nedir? "İç durumlar"dan kastınız nedir? Siz nasıl bakıyorsunuz bu "iç durumlara"?

Hocam, tüm saygımla, çok bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapıyormuşsunuz gibi gösteriyor yazdıklarınızı, bu tür kahvehane muhabbeti genellemeleri.

"Şu anki şirket" nedir? "iç durumlar"dan kastınız nedir? Siz nasıl bakıyorsunuz bu "iç durumlara"?

Hocam, tüm saygımla, çok bilgi sahibi olmadığınız konularda yorum yapıyormuşsunuz gibi gösteriyor yazdıklarınızı, bu tür kahvehane muhabbeti genellemeleri.

Yazılım şirketlerinde çalışan yakınınız varsa ona senin çalıştığın şirkette işten çıkarılma durumları ne alemde diye sorar mısınız? Ayriyeten kendi şahsi düşüncemi iletiyorum. Genç arkadaş istediği şeyi yapmakta özgür ama bence etrafındaki insanlara sorsun etrafındakilerin cevabını merak ediyorum.

Yazılım şirketlerinde çalışan yakınınız varsa ona senin çalıştığın şirkette işten çıkarılma durumları ne alemde diye sorar mısınız? Ayriyeten kendi şahsi düşüncemi iletiyorum. Genç arkadaş istediği şeyi yapmakta özgür ama bence etrafındaki insanlara sorsun etrafındakilerin cevabını merak ediyorum.

İletilen şahsi düşünceler bilgiye dayandığında değerli hale geliyor.

Hocam, o dediğiniz bütün meslekler için geçerli. Benim girdiğim sene sınava 800.000 kişi katılıyordu, bu sene 3.5 milyon kişi girdi. Her konuda rekabet kızışıyor. Kısa vadede bilgisayar mühendisliği ile ilgili spesifik bir negatif durum olmayacak, merak etmeyin siz.

Bu arkadaşa aldanma, her türlü durum için hazırlıklı ol. Seçimlerini öyle yap. Bundan 4 sene sonrası belli olmaz. X firmasında 7 senedir çalışıyorum. Bunun son 3 senesi uzaktan çalışma, artık haftanın 3 günü ofise gelmemi belirtiyorlar. Ofise gelmeyenleri direkt işten çıkarıyorlar. Keza bu daha başlangıç. Bu arada işten çıkarılan kişiler sallamasyon üniversitelerden mezun olan ya da başarısız mühendisler değil. Bunu da belirteyim. İş bulma oranları da eğer alanında gerçekten iyiysen oran yükseliyor. Yani bu alanda kendini çok iyi geliştirip, çabalaman lazım. Ancak bunu yaparsan iş bulma oranın artar. Yani mühendislikten mezun olayım, kendimi geliştirmeyeyim sonra işi hallederim gibi düşünce seni işsizliğe itecektir. Yukarıdaki arkadaş gibi hayal satmak kolay, gerçekler acı. Umarım hayatın fırsatlarla dolup taşar. Daha da yazmak istemiyorum, hayatta bol şans arkadaşım.

Maalesef bundan 4 sene sonrasını düşünürsek TR şartlarında çokta iyi bir meslek olarak sayılmayan kategoride olacak.

O iş pek öyle olmaz. Mevcut ekonomik koşullara göre yorum yapıyorsunuz, bu mesleğe ihtiyaç hiçbir zaman bitmez. 2 yıl önce iş piyasası çok iyiyken nasıl bu durum bu mesleği "muhteşem" yapmıyorsa, şu anda ekonomik sebeplerden ötürü olan daralma da bu bölümü "iyi sayılmayan" bir bölüm yapmaz. Her zaman mühendislik alanları arasında önde gelen bir bölüm olacaktır, geçmişte de durum böyleydi, gelecekte de durum böyle olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı