Bilgisayar mühendisine Linux dağıtımı önerisi

DoubleClickDpR

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Kendime bir laptop alacağım. Malum fiyatlar belli. Bir Windows takıntım yok uzunca bir süre Ubuntu kullanmıştım. Şimdi laptopu Freedos alıp Linux kurmak istiyorum, hangi Linux bana daha uygun olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çok Linux distrosu var lakin eğer bu senin mesleğin olacaksa Dual Boot ve ya Üçlü Boot yapacağın sistemler olacak. Bunlardan bence olmazsa olmazı Arch Linux. Youtube'da bir çok kurulum ve yardım videoları var.

Arkadaşlar şu anda bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Kendime bir laptop alacağım. Malum fiyatlar belli. Bir Windows takıntım yok uzunca bir süre Ubuntu kullanmıştım. Şimdi laptopu Freedos alıp Linux kurmak istiyorum, hangi Linux bana daha uygun olur?

Linux Dünyasına yeni adım atacak biri olduğun için Elementary Os, Linux mint, Pardus DDE veya Manjaro Linux öneririm. İlk adım olarak bunlardan birini yükleyip linux kullanmayı öğrenirsen daha sonra kendine en uygun olan dağıtımı kendin bulursun zaten.

Kardeşim al Ubuntu yu indir kur and enjoy!!!
Pardus, mint vs saçmalığına da inanmayınız. Lütfen karşı savunma yapacağınız zaman aptalca kulaktan dolma ne idüğü bilinmeyen bilgilerle değil de bilimsel bilgilerle konuşun!!!

Ubuntu, Mint, Manjaro, Fedora gibi popüler ve günlük kullanıma uygun distrolardan birini seçebilirsin. Tavsiyem, lisans müfredatını inceleyip gelecek dört senede kullanacağın programları ve IDE'leri tespit edip, bunların en stabil çalışacağı distroyu seçmen.

En hoş gelen Arch Linux oldu bana. Ubuntu ve debian kullandım ve şuan Arch Linux'tayım, uygulama kurması aşırı kolay ve tasarım olarakta muhteşem diyebilirim. Eğer ben uğraşamam öyle depo eklemekle, masaüstü ortamı indirmekle diyorsanız Antergos ve Anarchy Linux tam size göre olabilir.

Debian kararlılık namına başı çektiği gibi çoğu dağıtımın temelini oluşturur. Uzun vadede arkadaşların dediği gibi Ubuntu, Mint, Arch, Manjaro gibi dağıtımlar güzel tercihlerin yanı sıra paket bolluğu kaynak zenginliği söz konusu olmasıyla birlikte masaüstü ortamına göre de tercih yapman senin adına iyi olur.
Manjaro-XFCE
Arch-KDE
Mint-Cinnamon (Paket, kaynak, 2 sene de büyük güncelleme 6 ayda 1 ara güncellemesi, kolaylık, derli toplu olması, Windows benzerliği .... )
Debian-Gnome Shell
Ubuntu-Unity derdim ama güncelliğini yitirip öntanımlı olarak Gnome Shell ile geliyor yazılım merkezinde falan çeşitli saçmalamalar yaşayanlar var. Benzer sorunları yaşayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı