Bilgisayar mühendisliği bitirilmeli mi?

m.eray

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim ve yakın zamanda bir devlet kurumuna atanmış bir memurum. Okulun çok zorlaması ve işim dolayısıyla staj yapamayacağımı düşündüğüm için okulu bırakıp bırakmamakta kararsız kaldım. Okulu bırakırsam yönetim bilişim sistemleri bölümünü açıktan okumayı düşünüyorum. Eğer okula devam etmeye çalışırsam da okulu zaten 4 senede bitiremiyorum, üstüne işim dolayısıyla da staj yapamayacağım. Bugüne kadar okulun bana bilgisayar alanında neredeyse hiç katkısının olmaması ve kendi kendimi geliştirebilmem yüzünden okulu bırakma fikri çok ağır basıyor. Ama ileride de pişman olur muyum olmaz mıyım bilemiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pişman olacağına eminim, sen kendini ne kadar geliştirsende mühendis olmadan iş bulunmuyor maalesef, neyap et bitir bölümünü gerekirse işi bırak.

Memurlukta kademe seviyeni yükseltir, eğer işiniz bilgisayar bölümüyle alakalı ise onu staj olarak kabul ettirebilirsiniz. Okulu bırakırsanız askerliği tecil ettirememenizde olası. Onun dışında karar sizin kararınız.

Bu verceğiniz cevap hayatınızın dönüm noktası olabilir ve bunun için bizimde fikirlerimizi sormanız gayet normal.
Anladığım kadarıyla alttan alacağınız birsürü ders var, ne kadar Türkiyede eğitim kalitesi düşsede benim şahsi fikrim bölümünüzü başarıyla bitirip diplomanızı almak olacaktır.

Haa şayet ben bu işimde başarılıyım, kadroluyum, seviyorum ve en önemliside bu işten emekli olabilirim diyorsanız, eğitiminizi sonlandırabilirsiniz.

Yinede en doğru cevabı siz vereceksiniz.

Bu verceğiniz cevap hayatınızın dönüm noktası olabilir ve bunun için bizimde fikirlerimizi sormanız gayet normal.
Anladığım kadarıyla alttan alacağınız bir sürü ders var, ne kadar Türkiye'de eğitim kalitesi düşsede benim şahsi fikrim bölümünüzü başarıyla bitirip diplomanızı almak olacaktır.

Haa şayet ben bu işimde başarılıyım, kadroluyum, seviyorum ve en önemliside bu işten emekli olabilirim diyorsanız, eğitiminizi sonlandırabilirsiniz.

Yine de en doğru cevabı siz vereceksiniz.

@Uber Lodos hocam bence en iyisini söylemiş.
Bende kendi fikirlerimi belirtiyim. Yurt dışına çıkabilme imkanınız varsa diplomayı alıp başka ülkelerdede iş bulabilirsiniz. Kuzenimin amcası Belçika'da gemi mühendisi ve Belçika'da 50-60 kadar evi var hepsi kirada adam düzenini orada kurdu paşalar gibi yaşıyor vallahi.

@Uber Lodos hocam bence en iyisini söylemiş.
Bende kendi fikirlerimi belirtiyim. Yurt dışına çıkabilme imkanınız varsa diplomayı alıp başka ülkelerdede iş bulabilirsiniz. Kuzenimin amcası Belçika'da gemi mühendisi ve Belçika'da 50-60 kadar evi var hepsi kirada adam düzenini orada kurdu paşalar gibi yaşıyor vallahi.
Gerçekten çok heveslendirici ama 50-60 tane ev nedir ya? Pasif geliri 3 yılda Bill Gates yapar adamı :)

Adam çok zengin ya zaten 5 yıl önce bıraktı mühendisliği çalışmıyoda yattığı yerden para geliyor.

Adam çok zengin ya zaten 5 yıl önce bıraktı mühendisliği çalışmıyoda yattığı yerden para geliyor.
Hayatımda hiçbir insanın başarısını, gelirini ve durumumu kıskanmadım. Kıskanmamda. Ama keşke benimde böyle bir işim ve gelirim olsaydı diyor insan.

Şu dönemde bırak eğitimi, önlisans okursam aileme çok yük olur muyum? Ailem zora girer mi? diye düşünüyorum. Elimizden tutan yok ki... Olsa kaç tane geleceği parlak genç var bu ülkede.

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çalıştığım bölüm tıbbi sekreterlik yani bilgisayar ile alakası yok. Stajı nasıl saydırabilirim? Toplamda 3 ay staj yapmam lazım. Çok kararsızım ve kafamdaki belirsizlikler beni öldürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı