Bilgisayar mühendisliği için tavsiyeler

Dostum programlama dili fark etmez. Sen herhangi birinde uzmanlasirsan o sana yeter. Zaten birinde uzmanlastiktan sonra diğerlerini anlamak çok daha basit oluyor. Sen ister cpp ister piton çalış. Hiç fark etmez. Tabi birazda ülkenin ne istediğine de bağlı. Benim şu an gördüğüm .netcore epey talep ediliyor. Aynı şekilde piton da. Yanlış da biliyor olabilirim. Bu arada lisans dediğin şey sanırım sertifika. Kime sorduysam sertifikalara çöp diyor. Kimse sertifikaya bakmıyor işe alırken dediler. Eğer şirket sertifikalı olarak isterse yine ne bildiğine bakıyor. Genel olarak sertifika bir işe yaramıyor. Daha çok ne bildiğin önemli.
Tamam hocam çok teşekkür ederim lisansa hiç girmeyeceğim, programlama dili olarak da C++ diliyle giriş yapacağım😀
 
Çok geniş bir alan. Hangisini istersen onun üzerine uzman olursun. Milletin söylediklerini pek dinleme. Okul için en doğru bilgiyi okulu okuyan kişiler verir. Hocalardan ve öğrencilerden en doğru bilgiyi alırsın. İngilizce okumanı tavsiye ederim. İlerisi için büyük bir artı olur sana. Ancak okul süresince çok fazla emek gerektirir. Sen okul süresi boyunca kendine ne kadar çok katar isen okuldan sonra o kadar zaman kazanmış olursun. Bir kurumda sıfırdan başlamak yerine daha ileriden başlarsın. Beraber mezun olduğun kişilerden ileri olursun. Gitmek istediğin okulların listesini yapıp okula ve öğrencilere ulaşmanı eğitim ve imkanları konusunda bilgi almanı öneririm. Staj, kurs gibi imkanları olanlar var ise sana bir artısı olur. Bunun için öğrencilere ulaşmanı öneririm. Şimdiden başarılar dilerim.
 
Nitelikli elemana her zaman her sektörde ihtiyaç vardır. Üniversite hayatı boyunca kendini geliştirmemiş, sadece sınavdan sınava çalışarak başarılı olacağını düşünen kişiler üniversite bittiğinde iş bulamayıp suçu üniversitelere atıyorlar. Ağzı olan konuşur. Burada senin yapman gereken negatif yorumlara aldanmayıp üniversite sınavında yapabildiğinin en iyisini yapman. Sıralaman ne kadar iyiyse o kadar iyi bir üniversiteye gidersin ve imkanlarından yararlanırsın. Boğaziçi, İTÜ ve YTÜ mühendislik alanında tercih edebileceğin en kaliteli üniversitelerden.
 
Web - Mobil kurumsal yazilim gelistiriyorum yurt disi firmalara.
Hocam bir şey sormak istiyorum, örgünden açıköğretime geçmek istiyorum. Sebebi teorik bilgilerden artık sıkılmam. Yaklaşık bir yıldır yazılımla ilgileniyorum Codeigniter ile Kuaför Rezervasyon, HTML, CSS ve SASS ile web sitesi, C# ile Audio Spectrum gibi 5-6 tane proje geliştirip Github'a yükledim. Şu sıralar uzmanlaşmak istediğim Android tarafı. Bunun için Kotlin öğrenip yine orada da uygulamalar geliştirmek istiyorum. Yönetim Bilişim Sistemleri açıköğretim mezunu olmam büyük şirketlere girmeme engel olur mu? İngilizce seviyem de B2.
 

Geri
Yukarı