Bilgisayar Mühendisliği mi, Yazılım Mühendisliği mi?

Gnk1622

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2015
Mesajlar
337
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisi olmak istiyordum fakat hem Technopat olsun hem başka siteler olsun yazılım mühendisliği daha iyi iş yapar ilerde çok yükselecek, bilgisayar mühendisliğinden çok para kazandırır, açıkta kalmazsın gibi şeyler yazılmış. Sizce hedefimi yazılım mühendisliğine mi çevirmeliyim? Eğer yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi olan veya bu bölümleri okuyan varsa ve hatta tecrübesi olanlar beni bilgilendirirse çok memnum olurum.
Saygılar.
 
Amacın para kazanmak ve düzenli bir aile hayatı yaşamak ise bu ülkede mühendislik okumadan önce bence iki defa düşünmelisin! Ancak hayallerine ulaşacağın yıllar gelene kadar seni finansa edecek bir ailen veya birileri varsa o zaman işler değişebilir. Para pek çok şeyin anahtarıdır diye düşünüyorum...
 
Mühendislik biraz nam salmış işte doğduk büyüdük mühendislik gördük :) Ama yinede bilgisayarla ilgili bir iş istiyorum donanım bile olur yani ekran kartı anakart işlemci sadece yazılım değil yani ve ayrıca amacım para kazanmak eğer çok para getirmeyecekse neden mühendis olayım ki ? Artık o kadar kazandırmıyor mu mühendislik ?

Yani hiç değilse 2000-5000 arası bir getirisi olsun...

Ve ayrıca finanse edecek birinden kastın bu mesleğe sahip biriyse veya iyi bilen birinden bahsediyorsanız bilgisayar mühendisi bir eniştem var.
 
Konu mühendislik değil aslında, ülkemizin ekonomik ve sosyal şartları hayallere tam olarak cevap vermiyor. Bugün bir engelli personel (temsili) herhangi bir resmi kurumda 2500-3000 tl maaş alırken, sapa sağlam mühendisler zar zor buldukları işlerde tecrübe kazanmak girdabında yıllarca asgari ücretten bile az bir paraya çalışmak zorunda kalıyorlar. Ama özel durumların ve imkanların varsa işler değişir, tıpki bu ülkede diğer her şeyin değiştiği gibi...Ben genelden bahsediyorum yani.
 
Yani sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Bu şekilde mühendislik olmayan bilgisayarla alakalı olan ve en azından 2000-5000 arası maaşı olan iş var mıdır zor mu mühendislikten caymalı mıyım ? Ayrıca haklısınız şartlar kötü.
 
Tavsiyede bulunayım o halde ancak bu tavsiyem evrensel değil sadece bu ülkenin şartlarına göredir lütfen bunu dikkate al. Devlet memuru olabileceğin bir bölüm oku, hatta lisans yerine önlisans, böylece 2 yıl cebinde kalır. Ardından kpss ve sonunda memurluk (inşallah). Ortalama 3000 tl maaşın her ay hesabına yatarken, sabah 09:00 akşam 17:00 saatleri dışında kalan zaman tamamen sana aitken, işte o zaman bazı şeyleri yapmak için sana fırsat doğacaktır. Amacın bilgisayar ve yazılımdan para kazanmak ise bunun binbir çeşit yolunu bulursun ve yaparsın çünkü cebinde paran ve yüreğinde azmin var. Ancak bir daha tekrar edeyim, ekonomik sıkıntın yoksa ve yakın zamanda da olmayacaksa işler değişir...O zaman evrensel ölçüde hayal kurmanın önüne ne geçebilir ki!
 
Çok şükür öyle ekonomik bir sıkıntım yok. Öyle 3000 tl maaşı hangi meslek veriyormuş ? Devlet memuru deyince aklıma hemen öğretmen falan geliyor. Öyle birşey olmak istemiyorum yani bilgisayar odaklı ve en azından 3000 tl verirse bu iş tamamdır ona kilitlenirim :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı