Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi okunmalı?

577915

Centipat
Katılım
27 Ağustos 2022
Mesajlar
610
Çözümler
2
Her ailenin kurban edilen çocuğu gibi doktor olmak isterdim, ailem doktor ol der dururdu. Şimdi ise bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve mini iş olarak moderatörlükle makale editörlüğü yapıyorum. Güzel dönüş bence :)
Ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum da, bilgisayar mühendisliği okumak mı daha mantıklı yoksa yazılım mühendisliği mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum da, bilgisayar mühendisliği okumak mı daha mantıklı yoksa yazılım mühendisliği mi?
Yani bildiğim kadarıyla yazılım bölümünde sırf yazılım öğretiyorlar. Bilgisayarda ise yazılımın yanında donanım da öğretiyorlar. (Yanlışım varsa düzeltin.) Sen hangisini istersen ondan devam et.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bilgisayar mühendisliği son sınıf olarak bilgisayar mühendisliği diyorum 😀 donanıma dair temel bilginin olması güzel bir avantaj bence. Ve puan ortalaması da daha yüksek olduğundan çevre de daha iyi oluyor bana sorarsanız. Yazılım köklü okullarda yok hiç.
 
Bilgisayar mühendisliğinde donanım da olduğu için onu seçtim, kendinizi geliştireceğiniz alana göre seçiminizi yapmanız daha doğru olur. :)
Tam olarak böyle değil aslında. Bilgisayardan mezun olanların %99.99'u yine donanımla ilgili bir iş yapmayacak. Mesele o altyapıya sahip olmak o donanım bilgisini temel olarak bazı şeylerde kullanmak. İlla gömülü sistem mühendisi vs olmanıza gerek yok yani aslında.
 

Geri
Yukarı