Bilgisayar mühendisliği okumak için neler yapılmalı?

İyi bir Anadolu lisesine gidersen mesela niteliklilere bilgisayar mühendisi olursun. Niteliksizlerden anca olsan olsan öğretmen, peyzaj, hemşire falan olursun onlar bile çalışırsan oluyor. Tecrübe çünkü okulun en zeki öğrencisi hemşirelik kazandı mezuna kaldı tıp kazandı bu yıl yani demek istediğim iyi bir Anadolu lisesi şart. Fen lisesi kazanabilirsen de olur. Benim bildiğim kadarıyla fen lisesi müfredatı ile sayısal bölüm Anadolu lisesi müfredatı arasında fark yok çünkü fizik dersini fen lisesi kitapçığından yapmıştık biz. Ben sağlık meslekten bile kazanan duymuştum.
Hocam yanlış olmasın ama Türkiye'deki nerdeyse bütün fen liseleri müfredatı sayısal ağırlıklı yapıyor. Sizin okulun sıkıntısı olabilir. Aksi taktirde bu şartlarda Anadolu lisesi okuyan insanlar hiç birşey olamadı çevreden duyuyoruz. İşi riske atmaya gerek yok.
 
Şimdiden biraz alışmakta iyidir hocam. En azından birkaç tane kod bilgisi öğrenir.

İnşallah hocam ya üniversitenizi yurt dışında okuyun ya da erasmusa katılın.

Erasmus ne oluyor hocam

İzmir'de oturuyorsan İzmir'de çok fen lisesi var. İsimlerini hatırlamıyorum ben İstanbul'da okudum. Ama İzmir'de iyidir.

Teşekkürler hocam bu arada ileride nasıl işler bulabilirim acaba
 
Hocam yanlış olmasın ama Türkiye'deki neredeyse bütün fen liseleri müfredatı sayısal ağırlıklı yapıyor. Sizin okulun sıkıntısı olabilir. Aksi taktirde bu şartlarda Anadolu lisesi okuyan insanlar hiçbir şey olamadı çevreden duyuyoruz. İşi riske atmaya gerek yok.

Nasıl? Yanlış söylemiyorum ben hocalarımdan gördüğüm şeyleri söyledim. Nitelikli Anadolu liselerinden çok derece yapan öğrenci var ama niteliksiz Anadolu liseleri kötü olduğunu söyledim. Bir ara biz çap matematik fasikülü çözmüştük ve soru çözüm videolarına fen lisesi bölümünden baktığımı hatırlıyorum yani müfredatta çok bir farklılık yok.
 
Fen lisesine gitmek gibi bir zorunluluğa sıkıntıya sokma kendini. Sıradan bir anadolu lisesine bile gitsen çalışarak hedeflediğin alanı kazanabilirsin. Kendini boşu boşuna germe yani yersiz olur. Sen yazılım alanına hedeflen bir şeyler denemekle başlayabilirsin.
 
Öncelikle LGS serüveniniz olacak daha sonra ise YKS. LGS için çalış ve iyi bir liseye yerleşmeye bak. Yerleşemezsen üzülme dünyanın sonu değil lisede çok çalışarak kapatırsın.
Anadolu kurtarcağını sanmam ora sözel ağırlıklı.
Nitelikli Anadolu lisesindeyim yüzdeliği %7 ile %8 arası okulda sözel bölümü yok.
Aksi taktirde bu şartlarda Anadolu lisesi okuyan insanlar hiç birşey olamadı çevreden duyuyoruz.
Aynen hocam. Fen lisesi dışında bir liseye gidenlerden bir cacık olmaz. !?
 
Anladım hocam peki Anadolu lisesinde olsam çok çabalasam yine de kazanma şansım var mı?
Bilgisayar mühendisliğinin puanları her üniversitede farklı. Bunların bazıları çok yüksek bazıları ise çok düşük. Mesela benim hedefim Hacettepe Bilgisayar oranın sıralaması 7.000 küsur lakin başka üniversitelerde çok daha düşük puanlı yerler var.
 
Bilgisayar mühendisliğinin puanları her üniversitede farklı. Bunların bazıları çok yüksek bazıları ise çok düşük. Mesela benim hedefim hacettepe bilgisayar oranın sıralaması 7.000 küsur lakin başka üniversitelerde çok daha düşük puanlı yerler var.

Düşük puanlılardan uzak durulmalı mesela. :D
 

Geri
Yukarı