Bilgisayar mühendisliği ve yazılımda gelişmek

Dodge12

Hectopat
Bu sene bilgisayar mühendisliği 1. sınıfa başlayacağım inşallah.
Fakat ılgım olan yazılım vs. ile ilgili pek bir bilgim yok.
Mesela YouTube'da Selman Kahya'nin kanalı var ve kodlamaya giriş demiş.
Küçük oyunlar vs. kodlamis ama onlar bile benim boyumu aşıyor.

Nasıl baslamam gerek?
Ya da kendimi nasıl geliştirebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımcı olur belki.

Aşağıda verdiğim linkten Python 3 öğrenerek başla. Python hem basit hem de önü açık bir dil(bence). Hem de programlamanın temellerini öğrenirsin. Sonra Java, C++ vb. dilleri öğren.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum mühendislik matematik demektir bu bağlamda sana öyle basit bir sey önerecegim ki basladigin da bana tesekkur edeceksin. Pascal indir kur. Algoritma da kendini gelistir Pascal ile sayi bulma oyunu yap cift sayilarin toplaminin ortlamasini bulan program. Girilen kelimeyi tersten yazan program. Ebobu nu ekokunu bulan program yap. Ama bumlardan önce ekrana ' Hello World!' yazdir. Kolay gelsin. Bunlari yaptiktan sonra 1 ayda yapacagina inaniyorum hemen Java ya basla ogren okul basladigin da buyuk ihtimal size java ogretecekler.

Bu senin programlarin nasil calistigini kavramani saglayacak ve hocanin anlatacagini tek sefer de ogreneceksin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı