Bilgisayar mühendisliği vs yazılım mühendisliği

Makaleler
2
Daha fazla  
Geçenlerde diş hekimliği ve bilgisayar mühendisliği arasında kalıp fikirlerinizi almıştım. Bugün bir yakınım yazılım seçmemin daha mantıklı olacağını söyledi. "bilgisayar mühendisliği eskide kaldı. Yazılım şu an yükselişte..." gibisinden şeyler söyledi. Sizin bu konu hakkında yorumunuz nedir? Sıralamam 34 bin.

Bilgisayarın içinde de yazılım var, biliyorum ama sanırım çok yüzeyselmiş.

Başkasının lafına gelme önce kendine bak ilgin var mı yok mu diye bana kolan şey benim okuduğum bilgisayar mühendisliği bölümündeki diğer arkadaşlarıma zor geliyor niye çünkü sana dedikleri gibi çocukları gönderiyorlar alakası falan yok. Sonra gidip ftr hemşirelik falan okuyorsunuz. Potansiyelinize yazık etmeyin önce kendinizi çok iyi tanıyın.

Yüzeysel değil. Bilgisayar ve yazılımın zorunlu dersleri neredeyse aynı. Ve 3. ve 4. sınıfta seçmeli ders seçimlerinde yazılıma yönelebilirsiniz. Bilgisayar, yazılımı da kapsadığı için çoğu üniversite yazılım bölümü açmıyor bile. Bilgisayar mühendislerinin çok büyük bir bölümü yazılım tarafından işe giriyor zaten. Pek bir farkı yok, zaten yazılım mühendisliğinde devlet üniversitesi çok çok az.

Yüzeysel değil 🙂 Daha ne diyebilirim bilmiyorum. Yazılım konusu hiç yüzeysel değil ancak elektronik kısmı biraz yüzeysel, evet. Elektronik derslerinde bilgisayar nasıl çalışıyor ana mantığı anlamana odaklanıyorlar daha çok.

Başkasının lafına gelme önce kendine bak ilgin var mı yok mu diye bana kolan şey benim okuduğum bilgisayar mühendisliği bölümündeki diğer arkadaşlarıma zor geliyor niye çünkü sana dedikleri gibi çocukları gönderiyorlar alakası falan yok. Sonra gidip ftr hemşirelik falan okuyorsunuz. Potansiyelinize yazık etmeyin önce kendinizi çok iyi tanıyın.
Şu an konu benim ne istediğim değil. 2 bölüm arasındaki fark, hangisinin önü daha açık gibi şeyler.

Şu an konu benim ne istediğim değil. 2 bölüm arasındaki fark, hangisinin önü daha açık gibi şeyler.
Önü daha açık diye bir şey yok ikisi arasında. LinkedIn üzerinden gidip iş ilanlarına bak mesela, şu ana kadar hayatımda hiç yazılım mühendisi alıp da bilgisayar mühendisi kabul etmeyen şirket görmedim.

Önü daha açık diye bir şey yok ikisi arasında. LinkedIn üzerinden gidip iş ilanlarına bak mesela, şu ana kadar hayatımda hiç yazılım mühendisi alıp da bilgisayar mühendisi kabul etmeyen şirket görmedim.
Peki bu bölümleri ingilizce okumak sizce bir zorunluluk mu yoksa yabancı dili daha sonra mı halletmeliyiz?

Peki bu bölümleri ingilizce okumak sizce bir zorunluluk mu yoksa yabancı dili daha sonra mı halletmeliyiz?
İngilizcesiz yazılım ya da bilgisayar olmaz. Yazdığın kodda bir hata gördüğünde bile araştırmayı ingilizce yapman, anlaman lazım çünkü türkçe kaynak yok.

Bölümün ingilizce ya da türkçe olması pek bir şey fark ettirmez çünkü zorunlu olan dersler zaten ingilizce oluyor. Diğer seçmeli dersler türkçe oluyor. Çoğu bilgisayar ya da yazılım mühendisliği üniversitesi zaten %30 ingilizce olur.

Hangi dilde okursan oku, önemli değil. İngilizce’yi öğrendiğin sürece ne fark eder ha okulda öğrenmişsin ha başka yerde?

Hocam ikisinin de müfredatları mevcut internette inceleyebilirsiniz. Bilgisayar mühendisliğinde yüzeysellik söz konusu değil aksine ağır bir fizik ve matematik müfredatı ile bu işi destekliyorlar. Yazılım mühendisliği daha kolay diyebilirim işin sonunda aynı mesleği yapacaksak ağır müfredatı çekmek zorunda değilim diyor bazıları. Daha avantajlı olması söz konusu değil ama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı