Bilgisayar Mühendisliğindeki inanılmaz yükseliş

Halil1905

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
5.753
Makaleler
9
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle şunu söylemem gerekir bu tabloyu yapan kişi, "Sıralar birebir ilk ve son aday sıraları değildir. Hesaplamalarımızla elde edilmiş yaklaşık değerleri göreceksiniz. Nokta..." diyerek bir not bırakmış yani tamamen resmi bir tablo değil. Resmi sıralamaları ancak YÖK Atlas sayesinde görebiliriz. Umarım bu tablo yanlıştır yoksa bir iki seneye kalmaz öğrenciler bilgisayar mühendisliğine girmek için inanılmaz bir efor sarf etmek zorunda kalacaklar. Bir zamanlar 38 bin ile kapatan Türk Alman Üniversitesi bile "tabloya göre" 6 bin ile kapatmış!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Tıp da bu sene 35'lerde felan öğrenci almış. Hocam bu arada bütün üniversitelerin kaç ile aldığına bakabileceğim site var mı?
 
Türkiye'de akademinin A'sının olmadığının kanıtı olan içler acısı tablo maalesef.

Ortada öğrenciyi yönlendirmek ve bilinçlendirmek üzerine bir sistem olsaydı; öğrenci, kendisini keşfedip yetenekli olduğu bölüme yönelirdi. Tabii ülkenin ekonomik durumu ve işsizlik de cabası...

Bu gözler yıllarca tıpın t'sine ilgi duymayıp "sağlıkçılar aç kalmaz" felsefesiyle tıp yazan tipleri gördü. Şimdi de aynısı bilgisayar mühendisliği üzerinden yapılıyor... üstelik, bu felsefe üzerinden tıp okuyup kafayı sıyıranlar, şizofreniye yakalananlar varken... istemediğiniz işi para için yapacaksanız yapmayın diyoruz ama öğrenciye öğretmeyi bırak kendisini keşfetmeyi engelleyen bir eğitim sistemi varken ne desek boş... üzgünüm.
 
Son düzenleme:
Ne yazık ki üniversitede okunması en saçma bölümlerden biri, yurt içindeki iş imkanları haricinde alaylı olup aynı seviyede bilgiye sahip birine göre hiçbir avantajı yok. Yurt dışı iş fırsatları deseniz eğitiminize bakmadan kaç yıldır bu işi yaptığınıza ve bilgi seviyenize bakıyorlar.

Düzenleme: Hayatında 1 satır kod yazmayıp, iş için interview almamış kişiler oradan beğenmedim tuşuna basıyor...
 
Son düzenleme:
Gayet normal olduğunu düşünüyorum. Artık toplum baskısı da doktor ol demekten yazılımcı ol demeye kaydı. :D

Sağlıkçıya şiddet vakalarının artmasından ve ekonomik durumun etkisinden dolayı sonucun böyle olacağı belliydi.
 

Geri
Yukarı