Bilgisayar mühendisliğine başlarken ne yapılmalı?

şef.a

Centipat
Daha fazla  
Şu an İstanbul ticaret üniversitesinde hazırlık sınıfını bitirdim seneye bölüme başlayacağım. Bölüm özelinde kendimi geliştirmek için önerdiğiniz bir şey var mı? Kafamda çok fazla konu var karar veremedim.
-İngilizcemi geliştirmek.
-Yazılım dili öğrenmek
-Algoritma ve veri yapılarını öğrenmek
-Sektor özelinde araştırma yapmak SQL givi bilmediğim kavramlar var bunların ne olduğunu öğrenmek
-Bolum derslerine çalışmak
-Computer science diye bir kitap var elimde inf onu okumak
Bu tarz şeyler var kafamda ama netleştirelim kafamda bir türlü yardımcı olabilir misiniz tecrübeli biri.

İngilizcenizi geliştirmek faydalı olabilir. Yazılım dili öğrenmek için acele etmeyin 3 ay sonra temelden başlayacaksınız zaten. 1. sınıfı birazcık daha temelinizi sağlamlaştırmak için kullanın. 2. sınıf gibi bir alanı gözünüze kestirip o alanda staja girebilecek kadar kendinizi geliştirmeye bakın. Gidin deneyin o alanı. Sevmezseniz başka bir alana yönelin. Algoritma ve veri yapılarını da temelden öğrenmeye başlayacaksınız. Öğrendikten sonra kendinizi geliştirmek için algoritma soruları çözmeye devam etmek güzel olabilir. Bölüm derslerine çalışmak fayda etmez çok çünkü 1-2. sınıfın %75 i matematik ve fizik :D o yüzden onlara bakmaya acele etmeyin. Computer science kitabı da dediğim gibi çok büyük bir fayda vermeyebilir şu an. Öncelik olarak bu yaz ingilizceniz iyileştirmek çok işe yarayabilir. Sadece araştırma yaparken sorunlarınıza çözüm ararken değil sektörde çalışırken de gerekiyor. Yurt dışı menşeili birçok firmanın Türkiye ofisleri var (malum dövizden dolayı). Ben de öyle bir italyan firmasında çalışıyorum. Aksanı duysanız berbat herkesin. Ama önemli olan o değil. İletişim kurabilmek ve anlaşabilmek. O yüzden derdinizi anlatmayı ve birinin derdini anlamayı başaracak bir ingilizce çok faydalı olur.

İngilizcenizi geliştirmek faydalı olabilir. Yazılım dili öğrenmek için acele etmeyin 3 ay sonra temelden başlayacaksınız zaten. 1. sınıfı birazcık daha temelinizi sağlamlaştırmak için kullanın. 2. sınıf gibi bir alanı gözünüze kestirip o alanda staja girebilecek kadar kendinizi geliştirmeye bakın. Gidin deneyin o alanı. Sevmezseniz başka bir alana yönelin. Algoritma ve veri yapılarını da temelden öğrenmeye başlayacaksınız. Öğrendikten sonra kendinizi geliştirmek için algoritma soruları çözmeye devam etmek güzel olabilir. Bölüm derslerine çalışmak fayda etmez çok çünkü 1-2. sınıfın %75'i matematik ve fizik :D o yüzden onlara bakmaya acele etmeyin.computer science kitabı da dediğim gibi çok büyük bir fayda vermeyebilir şu an. Öncelik olarak bu yaz ingilizceniz iyileştirmek çok işe yarayabilir. Sadece araştırma yaparken sorunlarınıza çözüm ararken değil sektörde çalışırken de gerekiyor. Yurt dışı menşeli birçok firmanın Türkiye ofisleri var (malum dövizden dolayı). Ben de öyle bir İtalyan firmasında çalışıyorum. Aksanı duysanız berbat herkesin. Ama önemli olan o değil. İletişim kurabilmek ve anlaşabilmek. O yüzden derdinizi anlatmayı ve birinin derdini anlamayı başaracak bir İngilizce çok faydalı olur.

Anladım teşekkürler, ingilizceye ek olarak 4-5 ay önce C#'a başlamıştım ama hem bölümde C gorecegimizden ötürü hem de çoğu kişinin C# i tavsiye etmemesine ötürü 5-6 video ilerleyip bıraktım. Sizce C# başlangıç dili özelinde ogrenilebilecek bir dil mi?

Anladım teşekkürler, ingilizceye ek olarak 4-5 ay önce C#'a başlamıştım ama hem bölümde C gorecegimizden ötürü hem de çoğu kişinin C# i tavsiye etmemesine ötürü 5-6 video ilerleyip bıraktım. Sizce C# başlangıç dili özelinde ogrenilebilecek bir dil mi?
Öğrenilebilir tabi ki. Ama saf dil öğrenmeye adamayın kendinizi. Bir şey yapmaya adayın ve sonrasında onun için gerekli dili öğrenin. Örneğin ben oyun geliştirici olmak istiyordum. Ve bunun için unity ve c# öğrenmeye başladım ve yıllardır devam ediyorum sevdiğimden ötürü. Yakın zamanda yeni bir alan keşfetmek için mobil uygulama geliştirmeyle ilgileneceğim. O noktada da kotlin ya da flutter ne ilgimi çekerse onu öğrenmeye çalışacağım. Dil bi araç. Amacı iyi belirlemek daha önemli bence.

Öğrenilebilir tabii ki. Ama saf dil öğrenmeye adamayın kendinizi. Bir şey yapmaya adayın ve sonrasında onun için gerekli dili öğrenin. Örneğin ben oyun geliştirici olmak istiyordum. Ve bunun için Unity ve C# öğrenmeye başladım ve yıllardır devam ediyorum sevdiğimden ötürü. Yakın zamanda yeni bir alan keşfetmek için mobil uygulama geliştirmeyle ilgileneceğim. O noktada da Kotlin'ya da Flutter ne ilgimi çekerse onu öğrenmeye çalışacağım. Dil bir araç. Amacı iyi belirlemek daha önemli bence.

Hocam peki 2. dil öğrenmek adına bir öneriniz var mı? Sektör özelinde bu katkı sağlar mı ekstra yoksa ing yeterli mı?

Hocam peki 2. dil öğrenmek adına bir öneriniz var mı? Sektör özelinde bu katkı sağlar mı ekstra yoksa ing yeterli mı?
Valla çok bir fayda sağlamıyor bence ya. Ben fransızca öğrendim epey de konuşabilecek kadar geliştirdim kendimi ama iş hayatında hiçbir işime yaramadı. Ha şu an italyan bi firmadayım italyanca bilsem bazı şeylerde daha kolay anlaşırdık ama her farklı ülke firması için farklı bir dil gerekecek neticede. O yüzden herkes ingilizce biliyorken ortak küme onla devam ediyorlar.
Ha ama 2. bi dil imkanınız varsa öğrenmenizi öneririm farklı bir kültür tanıyorsunuz o ülkeye gittiğinizde daha rahat edebiliyorsunuz farklı insanlarla konuşabiliyorsunuz farklı arkadaşlarınız oluyor ama doğrudan iş olarak faydasını göremedim henüz. Dediğim gibi sadece başvurduğunuz firmanın menşeisine göre bir + yazabilir size

Şu an İstanbul ticaret üniversitesinde hazırlık sınıfını bitirdim seneye bölüme başlayacağım. Bölüm özelinde kendimi geliştirmek için önerdiğiniz bir şey var mı? Kafamda çok fazla konu var karar veremedim.
-İngilizcemi geliştirmek.
-Yazılım dili öğrenmek
-Algoritma ve veri yapılarını öğrenmek
-Sektor özelinde araştırma yapmak SQL givi bilmediğim kavramlar var bunların ne olduğunu öğrenmek
-Bolum derslerine çalışmak
-Computer science diye bir kitap var elimde inf onu okumak
Bu tarz şeyler var kafamda ama netleştirelim kafamda bir türlü yardımcı olabilir misiniz tecrübeli biri.

Okulda eğitimini alacağın yazılım dillerinden birisine başla. Ben bilgisayar mühendisliği okuduğum dönem öyle yapmıştım özellikle programlama derslerinde büyük faydasını gördüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı