Bilgisayar neden kısa devre yapar?

Zikkeci

Hectopat
Benim bilgisayar kısa devre yapıyor. Uzay montajda bile yapıyor bir sebepten dolayı ama onu bulamadım ve o yüzden bilgisayar tetiklemiyor, çalışmıyor. Sizce neden dolayı kısa devre olur? Priz topraklaması var ve sağlam çalısır halde. Bütün parçalar da sağlam.

Psu: Corsair VS650 650W (CP-9020172)

Son düzenleme:
Farklı bir PSU ile deneyebilirsin içinde kalmasın fakat dediğim gibi her şey olabilir.
Yani bakın şöyle yapabilirsiniz arkadaşınızdan veya yakınınızdan ekran kartı anakart işlemci PSU alıp tek tek deneyin ve sorunu bulun size anca bu yardımcı olur başka türlü arayıp durursun.

Diğer parçalar sağlam çalisiyor sokup takinca hepsi anakartta sorun var ya da PSU da ya da kasada bir şey kısa devreye sebep oluyor açilmiyor ama onu bulamadım yani ilkte calisiyor sonra ornek 2 3 saat sonra calismiyor.

Diğer parçalar sağlam çalisiyor sokup takinca hepsi anakartta sorun var ya da PSU da ya da kasada bir şey kısa devreye sebep oluyoe açilmiyor ama onu bulamadım yani ilkte calisiyor sonra ornek 2 3 saat sonra calismiyor.

Bakın dediğim gibi diğer parçalarda sorun yoksa PSU'yu anakartı birinden ödünç alın ve tek tek deneyin dediğim gibi başka türlü çözemessin ayrıyeten anakartı kasaya monte ederken yükseltme vidalarını kullanıyor musunuz?

Farklı bir PSU ile denedim yine calismiyor şu an tek sıkıntı anakartmi yani? Baska bir şey olabilir mi?

Anakartınız elinize gelince deneyin yüksek ihtimal o kaldı.

Anakarttaki USB pinleri gibi bağlantıların pinlerinde yamukluk varsa ve bu pinler birbirine değiyorsa bunlar kısa devreye sebep olabilir.

Anakartın yine üzerinde bir yerde bir toz parçası varsa bu da kısa devreye sebep olabilir.

Kısacası, anakartın elektrik akışı üzerinde bir eklenti veya çıkarım ile yön değişimi olması lazım ki kısa devre olsun.

Anakarttaki USB pinleri gibi bağlantıların pinlerinde yamukluk varsa ve bu pinler birbirine değiyorsa bunlar kısa devreye sebep olabilir.

Anakartın yine üzerinde bir yerde bir toz parçası varsa bu da kısa devreye sebep olabilir.

Kısacası, anakartın elektrik akışı üzerinde bir eklenti veya çıkarım ile yön değişimi olması lazım ki kısa devre olsun.

Umarım öyledir yeni anakart aldım o gelince sorun çözülür umarim beni hatirlamışsındir galiba :)

Umarım öyledir yeni anakart aldım o gelince sorun çözülür umarim beni hatirlamışsındir galiba :)

Hatırladım, görünce yazayım dedim. :)

Pinleri kontrol edin anakart gelince, iyice yakından bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı