Bilgisayar normal kullanım esnasında klavye mouse monitör ve arka fan gücü kesiliyor

Acretiss

Femtopat
Arkadaşlar iyi günler. Yaklaşık bir ay önce Vatan'dan bir hazır OEM sistem satın aldım ancak aşırı nadir (2-3 haftada bir) olmakla beraber PC zaman zaman arkadaki fan, klavye mouse ve monitörden gücü kesiyor, ekran kartı fanı işlemci fanı ve öndeki 3 fan çalışmaya devam ediyor. BIOS sürümüm güncel, Driverlar'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Aklıma sadece DDR5 sistem olması nedeniyle XMP ayarıyla alakalı bir problem olabileceği ya da anakart - PSU ikilisinden biriyle bağlantılı bir sorun olabileceği geliyor. Herhangi bir bilgisi olan var mıdır acaba yoksa direkt servise göndermek mi mantıklı olan?

Sistem özellikleri:
*Geforce RTX 4070 Windforce OC 12g GPU.
*Amd R5 7600 CPU.
*Gigabyte B650M DS3H anakart.
*Gigabyte Aorus 1TB M.2 SSD.
*Thermaltake H570 tg 750W 80Plus PSU.
*Gskill 32 GB flare X5 DDR5 RAM.

XMP ayarlarını default yapıp veya kapatıp tekrar bir bakar mısın? Emin olmamakla birlikte anakartta bir besleme sorunu var gibi sanki çünkü bir grup fanın çalışıp ötekilerin çalışmaması güç sorunu gibi.

Arkadaşlar iyi günler. Yaklaşık bir ay önce Vatan'dan bir hazır OEM sistem satın aldım ancak aşırı nadir (2-3 haftada bir) olmakla beraber PC zaman zaman arkadaki fan, klavye mouse ve monitörden gücü kesiyor, ekran kartı fanı işlemci fanı ve öndeki 3 fan çalışmaya devam ediyor. BIOS sürümüm güncel, Driverlar'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Aklıma sadece DDR5 sistem olması nedeniyle XMP ayarıyla alakalı bir problem olabileceği ya da anakart - PSU ikilisinden biriyle bağlantılı bir sorun olabileceği geliyor. Herhangi bir bilgisi olan var mıdır acaba yoksa direkt servise göndermek mi mantıklı olan?

Sistem özellikleri:
*Geforce RTX 4070 Windforce OC 12g GPU.
*Amd R5 7600 CPU.
*Gigabyte B650M DS3H anakart.
*Gigabyte Aorus 1TB M.2 SSD.
*Thermaltake H570 tg 750W 80Plus PSU.
*Gskill 32 GB flare X5 DDR5 RAM.

Ekrana gelen görüntü karıncalanıp gidip gidip geliyor mu peki.

XMP ayarlarını default yapıp veya kapatıp tekrar bir bakar mısın? Emin olmamakla birlikte anakartta bir besleme sorunu var gibi sanki çünkü bir grup fanın çalışıp ötekilerin çalışmaması güç sorunu gibi.
Bugün içerisinde ikinci kere yaptı. Bundan öncekini 1 ay önce yapmıştı yaklaşık. DDR5 sistem olduğu için acaba XMP ayarı henüz tam entegre edilmemiş ve yüksek frekanslarda stabil çalışmıyor mu diye düşünüyorum bir de XMP kapalı kullanmayı deneyeceğim.

Ekrana gelen görüntü karıncalanıp gidip gidip geliyor mu peki.
Sorun oluştuğunda ekrana gelen görüntü direkt olarak kesiliyor diğer usb portlarıyla beraber onun dışında herhangi bir performans kaybı ya da farklılık olmuyor sıkıntı bir anda oluşuyor.

Sorunu sonradan okuyacak olan dostlar için güncelleme maksatlı tekrardan yorum yapıyorum. Bilgisayarın ekran kartı dışındaki bütün parçalarını servise gönderdim (Vatan Bilgisayar çalışanları ekran kartının göndermenin gereği olmadığını söyleyip göndermememi önerdi.). Servis sonucunda işlemcim ve RAM'lerim değiştirildi. İşlemcim tray versiyonuyla değişim aldı çünkü ellerinde kutulu versiyonun stoku yokmuş ve bana eski fiyatından iade yapmayı önerdiler (sistemi hazır sistem halinde aldığım için o zamanın bireysel işlemci fiyatından dahi düşük bir iade alacaktım.) Bu nedenle tray versiyonuyla değişim aldım. Yeni gelen işlemcide ısınma sorunu ortaya çıktı. En ufak bilgisayar kullanımında 95 derece üzerine çıkıp sistem kendini kilitliyordu. İşlemciyi tekrar gönderdim tekrar değişim aldı. Yeni gelen RAM'lerim de Memtest'te absürt bir şekilde 120+ hata verdi, Opera dahi açamayacak konumdaydı bilgisayar. Vatan Bilgisayar çalışanları bu durum üzerine lisanslı Windows satın almamam nedeniyle kaynaklanabileceğini söylediler, tabii ki inanmayıp direkt servise yolladım. Tam olarak bir aydır bilgisayarın farklı farklı parçaları sürekli serviste ve komik olan artık bilgisayar başlıkta yazan sorunu aşıp direkt fonksiyon gösteremediği için serviste. RAM'ler tekrardan elime ulaşınca tekrar bir güncelleme yazarım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı