Oyun oynamak abartılıyor. Oyunlar bağımlı etmek için tasarlanır ki saatlerce vakit geçir. Her oyunda bu durum söz konusu değil her oyunu oynaman için sana verdiği motivasyon da aynı değil çoğu oyun farklı. Bu yüzden 1-2 saat oynaman normal, bide 1-2 saat zaten iyi bir süre, tüm gününü oyunla geçirmemen mükemmel bir şey. Niye biliyor musun? hayatta yapacak bir sürü şey bulduğunda ve o şeyleri bölüp tek bir güne sıydırdığında daha fazla keyif alırsın. Yani tüm saatimi oyuna ayırmak istiyorum zevk almak istiyorum gibi düşünmene gerek yok bu kafadan çıkarsan anlarsın. Mesela örnek vereyim bir işte çalışıyorsun ve izinli günün. İlla oyun oynamayı seviyorsun diye tüm gün oyun oynamak zorunda değilsin, gidersin 2 saat oyun oynarsın, kalkarsın biraz uyursun, uyuman bitti mi? 1 saat de spor yaparsın. O da mı bitti veya sıkıldın kitap-çizgiroman-manga okursun. Sonra yemeğini yer arkadaşlarınla dışarı çıkarsın. Yalnız bir tip misin yarım bıraktığın işin ile uğraşırsın uzun lafın kısası zaman her şekilde geçmesini bilir. Zamanı geçirmek için bunları yap demiyorum yanlış anlama. sadece demek istediğim, madem 2 saat oyun oynuyorsun kalan zamanında farklı aktiviteler yapıp bir gününü dolu geçirebilirsin hem sıkılmazsın hem farklı şeyler yaptığın için tek bir gün sadece oyun oynamaya gitmemiş olur. Bu aynı şekilde sadece oyun değil başka bir iş için geçerli, tüm gün çizgiroman okuma, tüm gün telefonla oynama veya tüm gün müzik çalma ve spor yapma bir zahmet. Akışına bırak.. sıkıldıysan sıkıldım de. Dert etme, devam et.