Bilgisayar oyun oynarken çöküyor

DopeS

Kilopat
Merhaba, normalde hiçbir sorun olmayan bilgisayarımda son zamanlarda oyunlarda sık sık crash almaya başladım. Özellikle Unreal Engine oyunlarında ue crashleri alıyordum. İlk the finals'ta sürekli crash yemeye başladım ama optimizasyon sorunu olduğunu düşündüğüm için oyunla ilgili olarak düşündüm. Daha sonra RDR2 5 dakika sonra kapanmaya başladı. Hunt Showdown indirdim açılmadı bile. Rematch indirdim çökmeye başladı. Bilgisayara komple format attım, Windows 11 kurdum ve en güncel driverları yükledim. Bilgisayarda hiçbir şey olmamasına rağmen yine çökmeler yaşadım. Hatta formattan sonra daha da ileriye gitti ve bir kaç kere mavi ekran aldım. Bunların üstüne artık sadece oyunlar çökmüyor direkt bilgisayar donuyor, bir kaç saniye sonra ekran siyaha düşüyor ve pc öylece kalıyor. Ekran kartına reset attığımda (ctrl+alt+shift+b) bir kaç saniye sonra ses geliyor ama bilgisayarda bir tepki yok. Tamamen donsa bu sesinde gelmemesi lazım ama tam olarak sorunu çözemedim. Böyle olunca tuştan tekrar başlatmak haricinde bir çözüm kalmıyor. Tek bir oyunda değil şu an Rematch ve CS2'de bu oldu birden fazla kere. Sıcaklıklara baktığımda bir sıkıntı gözükmüyor. Yazılımla alakalı olmadığını düşünüyorum ama donanımda hangi parçadan bu sorun olur bilmiyorum, aklına bir şey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teknik özellikler:
Anakart: Asus Prime Z690-P.
GPU: MSI GeForce 3080 Trio Gaming.
CPU: Intel I9-13900K (Kule tipi çift fanlı soğutma).
Ram: Kingston Fury Beast 16gb ddr5 4800mhz (1-3 takılıydı 2-4 taktım bir şey değiştirir mi diye).
SSD: Samsung 980 Pro 1TB M2.

Yazılım:
Nvidia App: Son sürüm kurulu, Game Ready 576.80 kurulu (en günceli)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, normalde hiçbir sorun olmayan bilgisayarımda son zamanlarda oyunlarda sık sık crash almaya başladım. Özellikle Unreal Engine oyunlarında ue crashleri alıyordum. İlk the finals'ta sürekli crash yemeye başladım ama optimizasyon sorunu olduğunu düşündüğüm için oyunla ilgili olarak düşündüm. Daha sonra RDR2 5 dakika sonra kapanmaya başladı. Hunt Showdown indirdim açılmadı bile. Rematch indirdim çökmeye başladı. Bilgisayara komple format attım, Windows 11 kurdum ve en güncel driverları yükledim. Bilgisayarda hiçbir şey olmamasına rağmen yine çökmeler yaşadım. Hatta formattan sonra daha da ileriye gitti ve bir kaç kere mavi ekran aldım. Bunların üstüne artık sadece oyunlar çökmüyor direkt bilgisayar donuyor, bir kaç saniye sonra ekran siyaha düşüyor ve pc öylece kalıyor. Ekran kartına reset attığımda (ctrl+alt+shift+b) bir kaç saniye sonra ses geliyor ama bilgisayarda bir tepki yok. Tamamen donsa bu sesinde gelmemesi lazım ama tam olarak sorunu çözemedim. Böyle olunca tuştan tekrar başlatmak haricinde bir çözüm kalmıyor. Tek bir oyunda değil şu an Rematch ve CS2'de bu oldu birden fazla kere. Sıcaklıklara baktığımda bir sıkıntı gözükmüyor. Yazılımla alakalı olmadığını düşünüyorum ama donanımda hangi parçadan bu sorun olur bilmiyorum, aklına bir şey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teknik özellikler:
Anakart: Asus Prime Z690-P.
CPU: Intel I9-13900K (Kule tipi çift fanlı soğutma).
Ram: Kingston Fury Beast 16gb ddr5 4800mhz (1-3 takılıydı 2-4 taktım bir şey değiştirir mi diye).

Yazılım:
Nvidia App: Son sürüm kurulu, Game Ready 576.80 kurulu (en günceli)

Merhaba, normalde hiçbir sorun olmayan bilgisayarımda son zamanlarda oyunlarda sık sık crash almaya başladım. Özellikle Unreal Engine oyunlarında UE crashleri alıyordum. İlk The Finals'ta sürekli crash yemeye başladım ama optimizasyon sorunu olduğunu düşündüğüm için oyunla ilgili olarak düşündüm. Daha sonra RDR2 5 dakika sonra kapanmaya başladı. Hunt Showdown indirdim açılmadı bile. Rematch indirdim çökmeye başladı. Bilgisayara komple format attım, Windows 11 kurdum ve en güncel driverları yükledim. Bilgisayarda hiçbir şey olmamasına rağmen yine çökmeler yaşadım. Hatta formattan sonra daha da ileriye gitti ve birkaç kere mavi ekran aldım. Bunların üstüne artık sadece oyunlar çökmüyor direkt bilgisayar donuyor, birkaç saniye sonra ekran siyaha düşüyor ve PC öylece kalıyor. Ekran kartına reset attığımda (CTRL+alt+Shift+b) birkaç saniye sonra ses geliyor ama bilgisayarda bir tepki yok. Tamamen donsa bu sesinde gelmemesi lazım ama tam olarak sorunu çözemedim. Böyle olunca tuştan tekrar başlatmak haricinde bir çözüm kalmıyor. Tek bir oyunda değil şu an Rematch ve CS2'de bu oldu birden fazla kere. Sıcaklıklara baktığımda bir sıkıntı gözükmüyor. Yazılımla alakalı olmadığını düşünüyorum ama donanımda hangi parçadan bu sorun olur bilmiyorum, aklına bir şey gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Teknik özellikler:
Anakart: ASUS Prime Z690-P.
CPU: Intel i9-13900K (Kule tipi çift fanlı soğutma).
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR5 4800MHz (1-3 takılıydı 2-4 taktım bir şey değiştirir mi diye).

Yazılım:
NVIDIA App: Son sürüm kurulu, Game Ready 576.80 kurulu (en günceli)

PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Minidump klasörü oluşturmamış
edit: mavi ekranlar formattan önce olmuş olabilir ya tam hatırlayamıyorum, bu yüzden minidump klasörü olmayabilir. ama bahsettiğim ekranın siyaha düşüp donma sorununu daha dün konuyu açmadan hemen önce yaşadım
PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Muhtemel olabilir, PSU'dan bayağı bir ses geliyordu önceden. fan, koruma demirine çarptığı için belli bir rpm'de aşırı ses çıkartıyordu. tamire gönderdim geldiğinde nispeten azaldı ama hala sorun devam ediyordu, bilgisayardan iş yaptığım için tekrar gönderemedim (1 haftada falan anca geri geliyor). ama bundan bir kaç ay sonra bu sorunlar yaşanmaya başladı o yüzden bilemiyorum. stres testiyle vs senaryoyu tekrarlayabilir miyim? nasıl emin olabiliriz sorunun psu'dan mı kaynaklı olduğunu öğrenmek için

Minidump klasörü oluşturmamış
Edit: Mavi ekranlar formattan önce olmuş olabilir ya tam hatırlayamıyorum, bu yüzden minidump klasörü olmayabilir. Ama bahsettiğim ekranın siyaha düşüp donma sorununu daha dün konuyu açmadan hemen önce yaşadım

Muhtemel olabilir, PSU'dan bayağı bir ses geliyordu önceden. Fan, koruma demirine çarptığı için belli bir RPM'de aşırı ses çıkartıyordu. Tamire gönderdim geldiğinde nispeten azaldı ama hala sorun devam ediyordu, bilgisayardan iş yaptığım için tekrar gönderemedim (1 haftada falan anca geri geliyor). Ama bundan birkaç ay sonra bu sorunlar yaşanmaya başladı o yüzden bilemiyorum. Stres testiyle vs senaryoyu tekrarlayabilir miyim? Nasıl emin olabiliriz sorunun PSU'dan mı kaynaklı olduğunu öğrenmek için

OCCT'den stres testine sokabilirsiniz sorun PSU'da ise anında kapanır sistem zaten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı