MudaeBot
Hectopat
Daha fazla
DGS ile mi YBS'ye geçtiniz, yoksa direk 2 yıllık olan YBS'yi mi kazandınız
Yorumunuz için teşekkürler. YBS'yi iş bulabileceğinizi düşünerek mi okuyorsunuz bir de çok merak ettiğim bir konu var.
2 tane 2 yıllık üniversite bitirirsek mesela bilgisayar programcılığı mezunu olup bir de YBS okumak gibi
Ön lisans mezunu mu sayılıyoruz 4 yıllık mezun mu?
Ayrıca 2 yıllık YBS de okuyasım var programcılık yerine direk orayamı gitsem diye düşünüyorum.
4 seneye tamamlamak için bende sizin gibi açıkdan YBS okuyabilirim belki
İş bulacağımı umut etmesem neden okuyayım? Doğrudan yazılımcı olarak mühendislik ile rekabet zor onun yerine ErP ve veri analistligi düşünüyorum. 2 tane 2 yıllık üniversite bitirirsen ön lisans olur YBS bitirirsen lisans. Programcılık'tan da YBS'ye geçiş var zaten.
Maalesef hocam çok rekabet var bende 2.2k ile İstanbul'da yerlesemedim.Programcılık mezunuyum mezun olduktan sonra DGS girdim ancak 7K sıralama yaptım (DGS'ye göre hiç iyi bir sıralama değil özellikle mühendislik için) o olmayınca KPSS ön lisans sınavına girdim ve KPSS ile atandım. Özelde iş arama tecrübem biraz oldu ama senin de dediğin gibi özelde iş bulmak için lisans mezunu olmak şart gibi bir şey o yüzden çok çok zor. Eğer dersen ki KPSS'ye girip bende atanırım senin yerinde olsam illa önlisans bilgisayar okuyacaksam bilgisayar teknolojileri olması lazım tam hatırlamıyorum ama o bölümü okurdum çünkü biraz araştırırsan önlisansta en yüksek puan alman gereken bölümlerinden biri programcılık (92 puan aldım normalde başka bölümde olsa teknik bir unvan da yani okuduğum bölümle ilgili bir görevde çalışırım ama bu bölümde puanlar hayli hayli yüksek olduğu için ancak büro personeli olabildim). Başka soracağın soru varsa cevaplayabilirim.