DGS için uzaktan eğitim bilgisayar programcılığı okumak mantıklı mı?

utkagan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Geçen sene YKS sonucuma göre ortalama altı bir üniversiteye bilgisayar mühendisliği için gidebiliyordum, lakin daha iyisini kazanabilirim diye mezuna bıraktım.
Bu sene ise pek umduğum gibi olmadı. Mental olarak aşırı derece yoruldum ve sınav stresinden ötürü panikatak geçirdiğim oluyor. 6 haneli bir sıralamaya sahip olsa bile sizce DGS için uzaktan eğitim bilgisayar programcılığı okumak ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer uzaktan eğitimden almayı düşündüğün bir verim yoksa açık öğretim okumak daha mantıklı. Ek olarak, DGS ile diğer mühendisliklere girmek bilgisayar mühendisliğine girmekten çok daha kolay. Bunu da göz önünden bulundur, illa bilgisayar mühendisliği demiyorsan.

DGS ile mühendislik vs. kazanmak istiyorsan kontenjanlarına göz at, yapman gereken netleri hesapla. DGS ile kazanmak kolay değil, açıkcası mühendislik kazanmanın YKS ile daha mümkün (benim fikrimce) olduğunu düşünüyorum. DGS ile kolay geçiş yapılabilecek bölümler var ama Bilgisayar programcılığının buna dahil olduğunu sanmıyorum. Ayrıca sınavı kazanmak için ortalamanın çok üzerinde netlere sahip olman gerek.

Eğer uzaktan eğitimden almayı düşündüğün bir verim yoksa açık öğretim okumak daha mantıklı. Ek olarak, DGS ile diğer mühendisliklere girmek bilgisayar mühendisliğine girmekten çok daha kolay. Bunu da göz önünden bulundur, illa bilgisayar mühendisliği demiyorsan.
Uzaktan eğitim üzerinden sanırım alabileceğim max verim kodlama bilgileri olur onun dışında pek bir beklentim yok açıkcası.
DGS ile mühendislik vs. kazanmak istiyorsan kontenjanlarına göz at, yapman gereken netleri hesapla. DGS ile kazanmak kolay değil, açıkcası mühendislik kazanmanın YKS ile daha mümkün (benim fikrimce) olduğunu düşünüyorum. DGS ile kolay geçiş yapılabilecek bölümler var ama Bilgisayar programcılığının buna dahil olduğunu sanmıyorum. Ayrıca sınavı kazanmak için ortalamanın çok üzerinde netlere sahip olman gerek.

Haklısınız gerek kontenjanların azlığı gerek talebin fazla olması nedeniyle DGS pek kolay değil.
DGS'yi 2.plan olarak görüyorum zaten belirttiğim gibi sınavı stresinden ötürü şu sıralar panik atak geçirdiğim oluyor ve gerçekten mental olarak çok yoruldum.

Uzaktan eğitim üzerinden sanırım alabileceğim max verim kodlama bilgileri olur onun dışında pek bir beklentim yok açıkcası.

Haklısınız gerek kontenjanların azlığı gerek talebin fazla olması nedeniyle DGS pek kolay değil.
DGS'yi 2.plan olarak görüyorum zaten belirttiğim gibi sınavı stresinden ötürü şu sıralar panik atak geçirdiğim oluyor ve gerçekten mental olarak çok yoruldum.
Eğer yazılıma vs. ilginin olduğunu düşünüyorsan zaten kendini geliştirirsin. Bölüm okumana ihtiyacın yok. Ancak okuyayım, okuduğum bölüme göre iş yapayım ve bu bölüm 2 yıllık olsun istiyorsan sağlık bölümlerine göz at. Sağlık bölümünü okurken KPSS çalışmak için önünde 2 yılın olur, yavaş yavaş halledersin. Geçmişte yaptığın gibi çalışmamazlık yapmadığın için streslenmezsin. (Umarım)

TYT Sınavına yaklaşık 3 ay var, günde 2-3 saat çalışarak sağlık bölümlerinin tamamına yerleşebilirsin diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı