Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Makaleler
21
İkinci üniversite olarak bilgisayar programcılığı öğrenmek çok şey katar mı yazılım bilgisi sıfır olan birisine yoksa kendi kendimi geliştirsem, bölümünü okumasam da pek bir şey değişmez mi? Ya da bilgisayar mühendisliği okumazsam ikisi de pek bir işe yaramaz mı? Teşekkürler.

Okursan bir şeyler öğrenirsin öğrenmesine ama çok yetersiz kalır. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okunan mühendislikler bile yetersizken Bilgisayar Mühendisliğinde bile kendin üstüne koyman gereken çok fazla şey oluyorken Bilgisayar Programcılığının yetersizliği tartışmaya kapalı. Yani, kendini geliştirmene motive edicekse oku ama kendimi dışardan da geliştirebilirim diyorsan gerek yok.

Yazılım sektöründe kendini geliştirmen daha önemli.
İlk işi bulma ve CV açısından bir iki adım geride olacağım tabi. Peki iyi bir yazılımcının kendini geliştirmesi ne kadar sürer? Çok uzağım bu konulara o yüzden böyle biraz genel sorular soruyorum. Bilgisayar programcılığı 2 yıllık, 2 yılda veya hadi sonrasındaki 1 yılı da dahil edersek 3 yılda iyi bir yazılımcı olunabilir mi?

Okursan bir şeyler öğrenirsin öğrenmesine ama çok yetersiz kalır. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okunan mühendislikler bile yetersizken Bilgisayar Mühendisliğinde bile kendin üstüne koyman gereken çok fazla şey oluyorken Bilgisayar Programcılığının yetersizliği tartışmaya kapalı. Yani, kendini geliştirmene motive edicekse oku ama kendimi dışardan da geliştirebilirim diyorsan gerek yok.
Üniversite okurken son iki yılımda okumayı düşünüyordum ama eğer pek faydası olmayacaksa direkt yazılımla ilgili dersler almak daha verimli olur o halde, öyle mi?

İlk işi bulma ve CV açısından bir iki adım geride olacağım tabi. Peki iyi bir yazılımcının kendini geliştirmesi ne kadar sürer? Çok uzağım bu konulara o yüzden böyle biraz genel sorular soruyorum. Bilgisayar programcılığı 2 yıllık, 2 yılda veya hadi sonrasındaki 1 yılı da dahil edersek 3 yılda iyi bir yazılımcı olunabilir mi?

Üniversite okurken son iki yılımda okumayı düşünüyordum ama eğer pek faydası olmayacaksa direkt yazılımla ilgili dersler almak daha verimli olur o halde, öyle mi?
Junior pozisyonunda sertifika alarak iş bulabilirsin. İş bulmak zaten zor, okul çok fazla önemsenmiyor artık.

örgün olarak okuyacaksan bölümde alıcaklarını kendi gayretinle 1 yıldan kısa sürede alabilirsin ama kendi kendine gayret gösteremiyor ilk adımı atamıyorsan okunabilir bilgisayar programcılığının yüzde 20-25 ini sana katıcaktır ne okursan oku zaten yüzde 60 ı senin kendini geliştirmenle olucaktır.

Bence 2 yıllık önlisans bölümü ancak 4 yıllık lisans bölümüne geçiş hedefiyle okumanız halinde faydalıdır. DGS düşünüyorsanız bunu uygulamanız mantıklı olur fakat onun dışında sadece 2 yıllık önlisans diploması pek faydacı değil açıkcası.

Bu gibi alanlarda daha çok öğrenmeyi öğretmelerinin ana husus olduğunu düşünüyorum, fakat türkiyedeki bu alandaki üniversiteler ne kadar etkilidir hiç bir fikrim yok.

Bilgisayar programcılığını okuyan çoğu öğrenci, bilgisayar mühendisliğini tutturamamış öğrenciler oluyor. Amaçları da DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçmek oluyor çoğunun. Ne katıp katmayacağını bilemiyorum fakat ikinci üniversite olarak okumanın zararı olacağını düşünmüyorum. Hangi bölümü okuyorsun? Ona göre bölüm tavsiyesi de verebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı