Bilgisayar programciligi okunur mu?

Kaç sene önce girmiştiniz? Sıralamanız bayağı güzelmiş. Başarılar dilerim iş hayatınızda...

2016'de girdim hocam. Teşekkür ederim inşallah sizde istediğiniz yerlere gelebilirsiniz.

Hocam böyle yüksek bir maaş alırken neden üniversite önermiyorsunuz? Üniversitede belli bir network vs. yapmışsınızdır illaki.

Evet network yaptım tabii ki ama dediğim gibi işe girerken kimse diploma sormadı. O sıralamaya girebilmek için gece uyumayıp ders çalıştığımı hatırlıyorum. Almanca ve İngilizce bilmem büyük avantaj sağlamıştı bana. Ayrıca okul zamanı her yaz tatilinde yaklaşık 5 saat kendi kendime hobi amaçlı yazılım ogreniyordum. Üniversitede bildiğim şeyleri 4 yıla sığdırarak tekrar öğrettiler ve diplomamı verip yolladılar.

Yazılım mühendisliği için okul fark eder mi hocam sizce? Müfredatın hepsinde aynı olduğu söyleniyor. Bir de iş imkanı açısından bilgisayar mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi önerirsiniz?

Okulun pek fark edeceğini düşünmüyorum. Eğer donanımsal kısmınada merakınız varsa bilgisayar mühendisliğide okuyabilirsiniz iş bulma konusunda ikisi de bir sorun çıkarmaz.

Hocam bence fark eder. Yoksa yukaridaki arkadas gibi tum muhendisler 60k kazanirdir. Mersin unisiyle ITU bir degil bence. ITU zirve biraz.

Hocam bence fark eder. Yoksa yukaridaki arkadas gibi tum muhendisler 60k kazanirdir. Mersin unisiyle İTÜ bir degil bence. İTÜ zirve biraz.

Hocam peki elektronik teknolojisi okuyup DGS ile elektrik-elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

@ProfTech

Hocam peki elektronik teknolojisi okuyup DGS ile elektrik-elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

@ProfTech
Hocam DGS ile olacak isler degil gercekten zor. Bir uni sadece 4 bilemedin 10 kisi alio DGS ile. Normal uni sinaviyla lisans kazanin direk daha iyi olur. Zaten ayni puani alman gerekiyor ikisi icinde. DGS de kazanmak icin Mat 60 net yapacan normal uni kazanmak icinde zaten asagi yukari oyle net yapman gerekli. Kendine asiri guveniyorsan bu topa gir. Ben konuda acikca neler yasadigimi ne eksik ne fazla anlattim. Benim dustugum durumlara dusmeyin diye konu actim. Iyi dusun ona gore bolum sec kararini ver.

Hocam evet DGS konusunda haklısınız ama ben eşit ağırlık okudum lisede sayısalcı değilim ve sınava 6 ay kaldı. DGS'de 50 matematik 50 Türkçe var. 40 net yapsam her türlü yerleşiyorum aslında tek sıkıntı üniversite de derslerle DGS'yi beraber götürmem gerek.

@ProfTech

Hocam senin gibi 100 kisi 50 net yapsa giremezsin anladin mi olayi? Ornek ITU kontenjani 4 kisi nasil girecen? Full cekmen lazim. Mevzu bu bak.

Ayrica her universite kontenjan acmiyor DGS icin. Arastirirsan gorursun.

Hocam senin gibi 100 kisi 50 net yapsa giremezsin anladin mi olayi? Ornek İTÜ kontenjani 4 kisi nasıl girecen? Full cekmen lazim. Mevzu bu bak.

Ayrica her universite kontenjan acmiyor DGS icin. Arastirirsan gorursun.

Peki hocam DGS tarafından ilerlersem kesin yerleşemez miyim?

Peki hocam DGS tarafından ilerlersem kesin yerleşemez miyim?
Hocam bunu sadece sen bilirsin. Cunku matematik bilgini Turkce bilgini sen biliyorsun. Kendi pontansiyelini sadece sen bilirsin. Ben diceklerimi dedim lisans kazan daha iyi olur. Nacizane tavsiyem KPSS ile atanabilecegin 2 yillik bolumleri oku. Ileride issiz kalirsin yoksa benim gibi. Gercekten issizlik cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…