Edmond_Dantes
Decipat
Daha fazla
Çok haklısınız, o dediğiniz var cidden Türkiye’de anlamış değilim. Bizim insanımızın aşağılık kompleksi bence başka bi şey değil. Arkadaşım lise mezunu, yabancı menşeili, meşhur bir fabrikada çalışıyor. Çocuk lise mezunu ama Türk Alman mezunu, Yıldız Teknik mezunu bilgisayar mühendislerine iş öğretiyor.İşin özü şudur dostum. Sen programlamayı seviyorsan ve gelecekte ben bu işi istiyorum diyorsan. Bunun için diplomaya ihtiyacın yok. İçinde bulunduğumuz zamanda bir çok kurs ve eğitim imkanları var. Üstelik yapay zeka ile de kendini geliştirebiliyorsun. Fakat diploma senin için ne ifade edecek. Resmi yerlerde memur olabilmeni sağlayacak. Özel sektörde ise yönetici veya müdür olabilmek için diploma istiyorlar. Not: Sevdiğin işi yapmak gibisi yok. Bunu da unutma!
Bunu gören departman müdürü de yönetici yaptı çocuğu. Sonra onu yönetici yapan müdür başka bölüme geçti, yerine Türk geldi. Bizim çocuğu aldı onun yerine 3 dil biliyor diye Türk Alman mezunu herifi koydu hala her şeyde bizimkine danışıyor