Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Böyle düşünme, eğer anandan babandan sana miras yoksa ve babanın 4-5 fabrikası yoksa, yapabileceğin bir zanaat yoksa bizim gibiler için okumak şart. Kendini geliştirmek şart.
24 yaşındayım. Sigorta ve para lazım. Ailem ne zamana kadar bana bakacak ki? O yüzden iş bulsam direkt gireceğim.
Kesinlikle doğru düşünüyorsun, her yiğidin harcı değil oralara gitmek.
Yani iş üniversiteyi kazanmakla bitmiyor, oraya giden öğrencilerin neredeyse hepsi kendini geliştirip makine gibi çıktıkları için havada kapıyorlar ama oraları kazanıp salarsan yine bir halt olamayabilir.
Peki burayı kazanan lise yıllarında nasıl kazanıyorlar? Bunu gerçekten çok merak ediyorum.

24 yaşındayım. Sigorta ve para lazım. Ailem ne zamana kadar bana bakacak ki? O yüzden iş bulsam direkt gireceğim.

Peki burayı kazanan lise yıllarında nasıl kazanıyorlar? Bunu gerçekten çok merak ediyorum.

1. etken aile okumuş ise çocuğunu doğru yönlendiriyor 2. etken aile yine okumuş ise ortaokuldan beri çocuğa ders çalışma yetisini kazandırmış oluyor bu sayede zaten liseye geçtiklerinde 70 80 netle başlamış oluyor.

Ortaokuldan sağlam temelleri oluyor, LGS'den yüksek puanlar alıp fen lisesi veya herhangi bir nitelikli okullara yerleşiyorlar. E bu okullarda sonrasında bu öğrencileri boş bırakmıyorlar, en düşük öğrencileri iyi yerlerde hemşirelik falan kazanıyorlar.

Haklısınız, hayat bu bazen akışına bırakmak gerek. Bazen taş kuşa değil de kuş taşa değebiliyor, hakkınızda hayırlısı hocam.

1. etken aile okumuş ise çocuğunu doğru yönlendiriyor. 2. etken aile yine okumuş ise ortaokuldan beri çocuğa ders çalışma yetisini kazandırmış oluyor bu sayede zaten liseye geçtiklerinde 70 80 netle başlamış oluyor.
Biraz da baba parası lazım. Dershane, özel ders gibi şeyler önüne sunuluyor. Bir de çalışkansa tadından yenmez.
Ortaokuldan sağlam temelleri oluyor, LGS'den yüksek puanlar alıp fen lisesi veya herhangi bir nitelikli okullara yerleşiyorlar. E bu okullarda sonrasında bu öğrencileri boş bırakmıyorlar, en düşük öğrencileri iyi yerlerde hemşirelik falan kazanıyorlar.
Bize iş yok o zaman.
Haklısınız, hayat bu bazen akışına bırakmak gerek. Bazen taş kuşa değil de kuş taşa değebiliyor, hakkınızda hayırlısı hocam.
Teşekkür ederim hocam, yardımcı olduğunuz için.

Biraz da baba parası lazım. Dershane, özel ders gibi şeyler önüne sunuluyor. Bir de çalışkansa tadından yenmez.

Bize iş yok o zaman.

Rica ederim hocam, benden büyüksünüz belki tavsiye vermek doğru olmaz ama bir kardeşiniz olarak demek isterim ki hayat bu. Umarım karşınıza güzel fırsatlar geçer, böyle karamsar olmayın lütfen. Hakkınızda hayırlısı tekrardan, görüşmek üzere.

Bize iş yok o zaman.

Para olmadan da olur hocam önemli olan ailenin çocuğu doğru yönlendirmesi ODTÜ'ye giden herkes zengin değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı