Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Ve Normal Eğitim Arasındaki Fark Nedir?

ArmegedonTeam

Hectopat
Yer
Condor
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite ile ilgili merak ettiğim ve benim için çok önemli olan bir konu.Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Antalya Üniversitesi gibi üniversiteler hakkında merak ediyor eğitimleri nasıl?
Bilgisayar programcılığında uzaktan eğitim avantajı ve dezavantajı var mı?
Varsa nedir?
Normal Eğitim ve bölüm hakkında detaylı bilgi alabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim.

Normal eğitimi biliyorsunuz, bir sınıfta öğretmen anlatır, öğrenci dinler ve sınava girersiniz. En kaba haliyle bu. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin Bilgisayar Mühendisliği bölümünün derslerini görmüştüm, belli bir ders programı oluyor, hoca ve öğrenciler o saatte siteye girip görüntülü toplantı şeklinde dersi işliyorlar. Hoca görüntülü ve sesli olarak, sunulardan yararlanarak dersini işliyor ve öğrenciler de sohbet kutusundan gerektiğinde sorular soruyor. Yine o saatte derse katılım yapmak zorundasın çünkü yoklama da alınıyor. Yani kısacası normal eğitimden farkı arada doğrudan bir iletişim yok, bunun yerine bilgisayar var. Sınavlar da bazen bilgisayar üzerinden testlerle, önemli sınavlar ise belirli sınav merkezlerinde yapılıyor. Tıpkı YGS, LYS'ye girer gibi sınav yerine gidip sınavına girip geliyorsun. Uzaktan eğitimin aklıma gelen avantajları şunlar: Not almak zorunda değilsin, istediğin zaman ders kayıtlarını dönüp tekrar izleyebilirsin, sunuları bilgisayarına indirebilirsin, kalkıp okula gitmek zorunda değilsin, dersler çoğunlukla akşam saati olduğu için bir işte çalışabilirsin. Dezavantajları ise genel olarak bu rahatlıktan kaynaklanıyor. Üşengeçlik yapmaya yatkınsanız eğer kendinizi "Dersimi açayım, yoklama alınsın ben de diğer tarafta oyunumu oynarım" derken bulabilirsiniz. Tabii bunun sonucu sınıf tekrarı ve bir dönem daha harç parası ödemek oluyor. Kendi kontrol mekanizmanızı geliştirmek ve kesinlikle derslerinizi aksatmamak zorundasınız çünkü kolay bölümler değil. Aklıma gelenler genel olarak böyle, aklıma başka bir şey gelirse buraya yazarım tekrardan.

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Ben 2 yıllık bölüm okuyacağım büyük ihtimal ile.Puanıma en yakın normal eğitim 2 yıllık olarak Sakarya Üniversitesi geliyor.Uzaktan eğitim olarak da Kocaeli Üniversitesi, Muğla Üniversitesi geliyor.
Benim merak ettiğim bir konu daha var.Ben 2 yıllık okuduktan sonra 4 yıllığa nasıl tamamlayabilirim?
4 yıllık okuduktan sonra Bilgisayar Mühendisi unvanı alabilir miyim?
Tekrardan teşekkür ederim.

Öncelikle, 2 yıllık okurken notlarını yüksek tutman çok çok büyük avantaj sağlıyor. Bu notlara göre Önlisans başarı puanı hesaplanıyor. İki yıllık okulun bittikten sonra Dikey Geçiş Sınavı'na giriyorsun. Bu sınav 80 matematik ve 80 Türkçe sorusundan oluşan bir sınav. DGS'den aldığın puana Önlisans başarı puanın etki ediyor. DGS puanıyla da ÖSYM sitesinden DGS kontenjanlarına başvuruda bulunuyorsun ve kazandığın bölümü okuyorsun. Yani DGS ile mühendisliğe geçmen mümkün.

Bunların hiçbirini ben okumadım, okuduğum bölümün bilgisayarla uzaktan ya da yakından ilgisi de yok ama ablam Sakarya Üniversitesi bilgisayar programcılığından mezun (örgün) daha sonra da anlattığım gibi DGS ile Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandı ve mezun oldu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı