Bilgisayar programcılığı yazılım kariyeri için yeterli mi?

• Konuyu başlatan akt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 4.133
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayar programcılığının bölüm olarak yetersiz olduğunu biliyorum tabii ki ancak diplomayla beraber kendimi geliştirirsem yazılım alanında kendime iş bulabilir miyim? Özellikle bilgisayar programcılığı mezunu hocalarım cevaplarsa sevinirim.

Bu soruyu buraya değil kendine sorsan iyi edersin tecrübe eğitimden kat kat iyidir, üstelik Türkiye'de üniversite okudum diyebilmek için 3-4 tane okul var gerisi gerçekten boş öğrenciler sevinsin diye bölüm açmışlar bunun farkında ol.

Bilgisayar programcılığının bölüm olarak yetersiz olduğunu biliyorum tabii ki ancak diplomayla beraber kendimi geliştirirsem yazılım alanında kendime iş bulabilir miyim? Özellikle bilgisayar programcılığı mezunu hocalarım cevaplarsa sevinirim.
Diploma olmasa bile kendini iyi yetiştirirsen ve yaşın çok yüksek değilse evet İş bulabilirsin .Ya da kendin birşeyler üretip satabilirsin.

Türkiye için geçerli değil kendini yetiştirirsen yurt dışında güzel yerlere gelebileceğin kanısındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu soruyu buraya değil kendine sorsan iyi edersin tecrübe eğitimden kat kat iyidir, üstelik Türkiye'de üniversite okudum diyebilmek için 3-4 tane okul var gerisi gerçekten boş öğrenciler sevinsin diye bölüm açmışlar bunun farkında ol.
Burada ki sorum diplomanın işe yarayıp yaramayacağı aslında kendi bölümümden memnun olmadığım için ve yazılım mühendisliği için sayısal çalışmam gerektiği için tekrar hazırlanıp bilgisayar programcılığı okuyacağım dolayısıyla buradan alacağım diploma bir işime yarar mı yazılım mühendisliğiyle karşılaştıracak olursak.

Yazılım alanında hiç üniversite okumadan bile belli yerlere gelenler var.
Her şeyi diplomaya bağlama bence. Ha şurası var ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi yerlerden mezun olan birisi her zaman öncelikli durumda olur.
Ben sizin yerinizde olsam bilgisayar programcılığı okuyup ardından DGS sınavıyla bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım ama sağlam ünilere değil ortalama ünilere ki erken mezun olabilesiniz. Şunu da ekleyeyim en önemli kısım burası hangi üniversiteye gidersen git yazılım alanında gelişmek için ekstra emek vermeniz gerekiyor. Bilgisayar mühendisliği Diğer bölümlerin aksine okul dışında daha çok emek istiyor.

Kankam bp'dan bilgisayar müh tamamlamış birisi olarak söyleyebilirim ki programcılık gerçekten sektöre yetersiz kalıyor.

A ve B kişisini düşün.

A kişisi sadece okul projeleri yapmış okuldan eğitim almış başka hiçbir kaynak kullanmamış İngilizcesi berbat

B kişisi kendisini geliştirmiş çok proje yapmış çok fazla kaynaktan eğitim almış C2 İngilizcesine sahip.

Yazılım alanında hiç üniversite okumadan bile belli yerlere gelenler var.
Her şeyi diplomaya bağlama bence. Ha şurası var ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi yerlerden mezun olan birisi her zaman öncelikli durumda olur.
Ben sizin yerinizde olsam bilgisayar programcılığı okuyup ardından DGS sınavıyla bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparım ama sağlam ünilere değil ortalama ünilere ki erken mezun olabilesiniz. Şunu da ekleyeyim en önemli kısım burası hangi üniversiteye gidersen git yazılım alanında gelişmek için ekstra emek vermeniz gerekiyor. Bilgisayar mühendisliği Diğer bölümlerin aksine okul dışında daha çok emek istiyor.
"Diğer bölümlerin aksine okul dışı emek istiyor" demen gerçekten komik anlaşılan yaşın daha küçük, mimarlar, diş hekimleri hatta besyocuların bile verdiği emekler oldukça fazla sonuçta ilkokuldan bahsetmiyoruz. Kendine bir iyilik yap ve tamamen profesyonel bir şekilde dil öğren en azından mevzun olduğunda dil bilsen yurtdışına ev ofisinden dolar bazlı çalışır iyi para kazanırsın.

"Diğer bölümlerin aksine okul dışı emek istiyor" demen gerçekten komik anlaşılan yaşın daha küçük, mimarlar, diş hekimleri hatta besyocuların bile verdiği emekler oldukça fazla sonuçta ilkokuldan bahsetmiyoruz. Kendine bir iyilik yap ve tamamen profesyonel bir şekilde dil öğren en azından mevzun olduğunda dil bilsen yurt dışına ev ofisinden dolar bazlı çalışır iyi para kazanırsın.

Bilgisayar mühendisliği Diğer bölümlerin aksine okul dışında daha çok emek istiyor.
Okuduğunuzu sanırım anlayamıyorsunuz. Her şeyi yaşa bağlamanız çok ironik.
Tekrar anlatayım "bilgisayar mühendisliği diğer bölümlerin aksine okul dışında DAHA çok emek istiyor." Daha diyorum bakın daha.
Şunu da ekleyeyim de tam olsun, Teknoloji sürekli değiştiği için insanların da paralelinde sürekli kendini güncellemeleri gerekiyor. Diğer alanlardaki değişim yazılımdaki kadar değişkenlik göstermiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı