Kardeşim soğuyacak bir durum yok. Matematiğin sana en büyük artısı soyut düşündürecek. Onun yanında uzmanlaşmayı sağlayacak. Matematiksiz bir program yazarsın ama uzmanlaşamazsın. Aynı makarnayı değişik soslarla yersin. Her gün makarna yemek, zevk verir mi sence ? Zaten sen, lisede matematik almışsındır yada alıyorsundur. Biraz daha bunların tanımlarını genişletip, nerede kullanıldığı göreceksin. Gerçek bir problemle matematiğini anlayacaksın. Bir diğer yandan programlama dili hiç bir önemi yok. Javaymış, C++, C#, lisp, F# .... Cout<<"bla bla bla" yazıryorsun ekrana cıktı veriyor. printf("bla bla bla") yazıyorsun ekrana cıktı veriyor. System.out.println("bla bla bla") yazıyorsun yine ekrana cıktı, veriyor. Fark ettiysen farklı dillerde, yazıyoruz ama, hep bize aynı sonucu veriyor. hepsinde ekranda bla bla bla yazıyor. Demek ki bizim görmediğimiz bir yerlerde hangi dille yazarsak yazalım aynı işlem yapılıyor. Demek ki arka planda bir ortak işlem var. Bizim için önemli taraf bu. Burada da ayrık matematik işimize yarayacak. Bir program geliştirme süreci, 5 adımda gerçekleşir. Bunlar, Gereksinimler -> Sistem Modellemesi-> Tasarım ve Kodlama -> Test -> Software Evolation and Maintanance (Yazılım bakımı ve gelişimi olması gerkiyor). Eğerki tavsiye uyarsan ve Yazılım Lisans eğitimi bile almadan gerekli sertifikalar ile, iyi bir yerde çalışırsın. C, C++, bir object-oriented dil dememin sebebi, C, temel eğitimi vermek. Struct - pointer bilmeyen adama, class öğretmeye başlıyorsun. Dynamic obje kullandırıyorsun. Dynamic object olduğunu bilmiyor. Bu forumdakilerin % 80 c# veri tabanı baglantısı yapabilir, ama acaba kaç kişi Mysql("","","","") mysql classından, 4 parametreli constructor çağırdığı biliyor ? üstelik objelerin, dynamic olduğu içinde ramde adreslediğini. Class, method, overload geçtim hadi onu ögretebilirsin de, en basitten Java ile yada c# ile operatör overloading ögretebilirmisin ? İşte sebebler bunlar. Ben bu şunu kesin söylüyorum ve sözüm arkasındayım. Dediklerime uyarsa, Algoritmasını kendi yazar, kendi analizi yapar. Bu adam, 3-4 proglama dili öğrendi. Sertifikası aldı, İşyeri açma belgesini aldı. Ben müsteri olarak gittim. Requirment olarak sunu söyledim. Kardeşim benim programımı kullanan kişilerin kişilik özelliklerine göre tercih kayıtlarını tutsun, aynı özellikleri taşıyan kişilere o ürünleri başta sunsun dedi (Market Basket Analysis - Sepet Analizi) sence bu adam o programı yazabilir mi ?