Bilgisayar Toplamaya Hangi Parçadan Başlanmalı?

Nokro

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bilgisayar toplama aşamasında tek tek bir süreç boyunca bir yıl ya da bir buçuk yıl olarak varsayalım.

Şu an parça almaya başlıcayacak olsam hangi parçadan başlamam gerekiyor hangi sırayla gitmem ya da en sona hangi parçayı bırakmam mantıklı? İleride olabilecek ya da çıkabilecek yeni teknolojilerden veya güncellikten ötürü soruyorum.

Mesela şu an herhangi bir parçadan başlayıp 2 sene sonra tamamlasam ve ekran kartını sonra bıraksam alacağım zaman muhtemelen 5000 serisini alacağım çıkmasa da beklemem mantıklı olacak veyahut işlemcide aynı şekilde ama başlayacağım parçayı kestiremedim, sizler ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ekran kartı en sona bırakılmalı, şuan güncel olarak zaten PCie 5.0 PSU ve Anakartlar var geleceğe yönelik. Gen 5 SSD ve PCIE 5 ekran karti (5070?) en son alinabilir sahsi fikrim.
Uzun süredir takip etmiyorum bu DDR5 ve AM5 anakartlar yeni çıktı değil mi geçiş yaptığımda bana yine bir AM4 ve DDR4 gibi uzun süre güncel kalacaktır heralde o zaman.

Bence ekran kartı en sona bırakılmalı, şuan güncel olarak zaten PCie 5.0 PSU ve Anakartlar var geleceğe yönelik. Gen 5 SSD ve PCIE 5 ekran karti (5070?) en son alinabilir sahsi fikrim.
AM5 ve DDR5 Anakart ne almalıyım bu b650ler yeni mi 2025 ortalarına doğru 750 serisi çıkar mı yoksa benim topladığım zaman da b450 ve x570 ler vardı şuanın x670 imi alınır ilerisi için?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı