Bilgisayar Toplarken Alinacak Parca Sırası

wozniak

Megapat
Daha fazla  
Yavas yavas bilgisayar toplamak istiyorum. Her ay bir parca alarak 6 ayda toplamak istiyorum. Hangi sirada almaliyim. Once anakart en son ekran karti almalisin gibi bilgi verirseniz sevinirim.

@Yeniyim arkadaşımızın dediğini yapman daha mantıklı olacaktır. Dolar kurunun düşmesi, parçaların değerinin düşmesi veya indirim gibi etkenler aklınızdaki sistemi daha ucuza getirmenize yarayabilir.

Yeni çıkan sadece ekran kartları var. Arkadaş zaten en son alacak. Eğer zen mimarisi beklemeyecekse başlasın şimdiden almaya. Beklemeye gerek yok. Dolar 6 ay sonra yükselebilir. Geçmişe baktığımızda sürekli yükseliyor malesef. Kasa>güç kaynağı>anakart>harddisk>ram>işlemci>ekran kartı. İşlemciyi aldıktan sonra bilgisayar kullanılır hale gelecektir. Ekran kartı olmasa da çalışır.

Paranı biriktir her ay bir parça alsan 6 ay sonra sistemin güncelliği ile sorun yaşayabilirsin.
4 ay paranı biriktir sonra o para ile 2 ay içinde siteleri fırsatları gece indirimlerini takip et en uygun fiyatla topla.

Biriktir bence şimdi skylake tabanlı kurcan 6 ay sonra diyeceksin keşke zen yada kabylake kursaydım hepsini toplu alsaydım ve benzeri durumlar yaşayabilirsin. Ama kasa yı şimdi alabilirsin kasadan pişmanlık duyacağını sanmıyorum aynı şekilde hdd alabilirsin ssd alabilirsin psu alabilirsin ram alabilirsin. Ama işlemci ana kart ve ekran kartı nı aynı zamanda alman gerekir ki buda beklediğin süre içerisinde bilgisayarı kullanamayacağını gösterir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı