Bilgisayar Toplayacak Birisinin Öğrenmesi Gerekenler

İşlemcide çekirdek mevzusunu anlamadım hocam açar mısınız? @Kaleo
Bu arada herkese teşekkürler.

PSU'lardaki RGB, BIOS pili ve BIOS ne anlama geliyor ve nasıldır.
NOT: Biraz rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu terimleri burada teker teker sormak yerine internette araştırırsanız daha detaylı ve tatmin edici sonuçlara ulaşırsınız.

BIOS Pili , bilgisayarınızı açtığınızda bütün yazılımları, donanımları, CD-ROM’u, Ekran Kartı gibi iç donanım birimlerinin çalışmasını kontrol ederek gereken güce sahipler mi veya düzgün çalışıyorlar mı diye kontrol eden bir yazılımdır.
BIOS , giriş ve çıkış aygıtlarını kontrol ederek sistemin açılmasını sağlar. BIOS, kalıcı bir yazılım olup ROM bellekte saklanır. Anakart' ın birçok özelliğini kullanmamıza olanak sağlayan yazılım, sistem ve donanımlarımız arasında bağlantı kurar.

En iyisi bütçe belirtin buradaki arkadaşlar yardımcı olsun. Bu terimleri burada teker teker sormak yerine internette araştırırsanız daha detaylı ve tatmin edici sonuçlara ulaşırsınız.
Evet haklısınız fakat forumda bazı konuları öyle bir yazıyorlar ki bir anda mağara adamı oluyorum ve internette İngilizce kaynaklar buluyorum sadece.

PSU'lardaki RGB, BIOS pili ve BIOS ne anlama geliyor ve nasıldır.
NOT:Buraz rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.
RGB: (R)ED (G)REEN (B)LUE LED, kısaca ışıklı mışıklı ekipmanlar diyebiliriz, olmazsa olmaz birşey değildir, hatta bazen sırf rgb led var diye 100-200 tl daha pahalı satılan ekipmanlar olabilir.Tamamen zevk meselesi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı