Bilgisayar ve göz sağlığı

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar 23 INC LED bir monitör kullanıyorum ve ortalama 1 metre uzaklıktan bakıyorum monitöre.
Bilgisayar başında çok vakit geçiriyorum.

Uzağı iyi görememe problemimi bilirsiniz, böyle bir sorun baş göstermeye başladı bende, özellikle de 2. dönem.

Sizce bilgisayar başındaki herkesin bu sorunu yaşaması kaçınılmaz mı ? Programlamayı seviyorum ama sonuçları böyle olacaksa olmaz olsun böyle iş.

Kaçınılmaz. Bana 2009 yılında miyop astigmat teşhisi kondu. 1.25 1.00 diye. Gözlüksüz düşmesi zor dendi, ben almamıştım. Sonra teşhise gittim. Allah'a şükür, numara düşmüş. :D

Ama sonra düzenli kullandım bilgisayarı yoksa düşmez.

Not: Kaçınılmaz derken artık senin için. Ama düzenli git, gözlük al. Her şeyi düzenli hallederseniz problem olmaz.

Ben kendimi bildim bileli sabah akşam bilgisayar başındayım ne gözlük kullanıyorum ne bir şey. Bizim için aslında pek göz bozulmasına raslayamazsın, büyük abilerimizde raslanır çünkü onların zamanında tüplü monitörler falan vardı. Ama ben sen ve bizim gibiler tüplü değil direk LCD veya LED monitörden başladılar olaya ve LED monitör gözü bozmaz, çok çok fazla yaklaşma yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendimi bildim bileli sabah akşam bilgisayar başındayım ne gözlük kullanıyorum ne bir şey. bizim için aslında pek göz bozulmasına raslayamazsın, büyük abilerimizde raslanır çünkü onların zamanında tüplü monitörler falan vardı. Ama ben sen ve bizim gibiler tüplü değil direk LCD veya LED monitörden başladılar olaya ve LED monitör gözü bozmaz, çok çok fazla yaklaşma yeter.

Hiç göz doktoruna gittin mi peki ?

Benimkilerde 1 yıl öncesinden miyop astigmat teşhisi kondu. Hayatım karardı artık :( spor salonunda millet seni izliyor diyor arkadaş ben etrafa bakıyorum, bulanık yüzlerden başka birşey göremiyorum.

Doktora hiç gitmedim, o kadar ilerlemedi yani. Sınıfta en arka veya 1 ön sıradan tahtadaki küçük sayılacak yazıları göremeyecek düzeydeyim şuan.
Uzaktaki yazıları okurken birkaç saniye bekliyorum, iyice netleşiyor o zaman :D

Sorun bilgisayar kullanmamdan mı onu merak ediyorum. Gideceğim bir ara doktora.
Keşke kolum çatlayınca göz doktoruna da bir uğrasaydım.

Ben ortalama büyüklükteki bir spor salonundayken seyircileri görebiliyorum, yüzlerinden kim olduğunu çıkartabiliyorum, benim olduğum taraflara baktığını görebiliyorum ama tam olarak bana mı yoksa yanımdaki birine mi bakıyor onu pek anlayamıyorum.

Yoksa sınıf içinde kim bana bakıyor elbette görüyorum o kadarını :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı