Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi Maaş Miktarı

ReLaXıoN

Hectopat
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak; ben 10. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bilgisayara meraklı biriyim. Meslek olarak da yazılım veya bilgisayar mühendisliği istiyorum. Bu meslekler hakkında sorularım olacak.
  • Ortalama maaş ne kadar?
  • Ne işle uğraşırlar?
  • Hangi üniversiteler bu meslekler için ideal?(İlk üçü nedir)
  • İş olanakları iyi mi? Kolay iş bulunur mu?
  • Çalışma ortamları nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bize okulda anlatılan bilgisayar mühendisi müdür yazılım mühendisi ameledir. Bilgisayar mühendisi sadece imza atar işi teknisyenler ve yazılımcılar yapar. Seçim senin. Ama hangi bölümü okursan oku kendini iyi geliştirmen lazım yoksa boşuna okursun.
Not: İyi seviyede veri tabanı öğrenirsen iş bulman kolay olur.

Bize okulda anlatılan bilgisayar mühendisi müdür yazılım mühendisi ameledir. Bilgisayar mühendisi sadece imza atar işi teknisyenler ve yazılımcılar yapar. Seçim senin. Ama hangi bölümü okursan oku kendini iyi geliştirmen lazım yoksa boşuna okursun.
Not: İyi seviyede veri tabanı öğrenirsen iş bulman kolay olur.
Peki şimdiden başlasam videolarla falan erken olur mu? Bir de bilgisayar mühendisleri tam olarak ne yapıyor?

Algoritma işinden başla. Tam olarak anlamadan dil falan öğrenmeye kalkma. Erken bıkarsın. Benim bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisinin tek esprisi imza yetkisinin olması.

Algoritma işinden başla. Tam olarak anlamadan dil falan öğrenmeye kalkma. Erken bıkarsın. Benim bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisinin tek esprisi imza yetkisinin olması.
İyiymiş :) 
Peki maaşlardan haberi olan yok mu? Girerken falan ilk başta ne kadar maaş verirler? 5-10 yıl sonra ne kadar verirler?

Bilgisayar mühendisi olup iş bulursan dolgun maaşla başlarsın. Sabit maaş. Ama iş bulabilirsen :D . Diğer şartlarda asgeri ücretin yarısıyla başlarsın. İşini iyi yaparsan paraya muhittin dersin :D .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı