Bilgisayar virüslerine takıntım var

3. parti uygulamaları yada bilmediğiniz dosyaları kabul etmezseniz, .exe'leri gelişi güzel kurmazsanız Windows Defender tek başına yeterli aslında. Birde güvenli internet'i tercih edebilirsiniz. Onun dışında bir problem olmaz ancak sizin sorununuz psikolojik bir takıntı. O yüzden psikolojik yardım alın derim. Not: Psikologa gidenlerin tümü deli değildir. Unutmayın :)
 
Sırf bu olaydan sonra bilgisayarıma crack kuramamaya başladım. Oyunları parayla satın alıyorum. Mesela photoshopa ihtiyacım var fakat pahalı ve ben başka yerden indirmek istemiyorum içim rahat etmez. O yüzden de GIMP kullanıyorum.

3. parti uygulamaları ya da bilmediğiniz dosyaları kabul etmezseniz, .exe'leri gelişi güzel kurmazsanız Windows Defender tek başına yeterli aslında. Bir de güvenli Internet'i tercih edebilirsiniz. Onun dışında bir problem olmaz ancak sizin sorununuz psikolojik bir takıntı. O yüzden psikolojik yardım alın derim. Not: Psikologa gidenlerin tümü deli değildir. Unutmayın :)

Hocam zaten artık her şeye dikkat ediyorum. Daha 3-4 gün önce Kaspersky linki güvenilir mi diye konu açtım.
 
Size burada ne söylersek söyleyelim, hangi çözümü sunarsak sunalım aklınız hep sisteminizde kalacak.

Ancak içinizi şu bilgiyle rahatlatabilirim: Google, Microsoft, Meta, IBM, Amazon, Oracle vs.. daha onlarca şirket, bizim hakkımızda bizim bildiğimizden daha çok şey biliyor. Attığınız her adımı tıkladığınız her bağlantıyı hangi günlerde hangi alanlara daha ilgili olabileceğinizi aklınıza gelebilecek her şeyi verilerin yardımıyla biliyorlar. Oluk oluk veri akışı sağlıyoruz bu firmalara. Bu yüzden isterseniz Kaspersky kullanın, isterseniz Bitdefender, ESET kullanın hiç farketmez. O gizliliğe önem verdiğini söyleyen arama motorları, uygulamalar, mail servisleri bile kullanım verisi ve anonim veri adı altında neler neler topluyorlar bir bilseniz.

O yüzden endişe ettiğiniz şeyler, parası verildiği taktirde satılabilen veriler, kişisel verilerimiz yani. Bu kadar kafaya takmaya gerek yok yoksa Person of Interest'teki gibi her bir kamerada sokak lambasında paranoya oluşturursunuz. Biraz rahatlayın.
 

Geri
Yukarı