Bilgisayar yavaşlamaya başladı

Tayfunq

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
WD Green SN350 1TB ve KIOXIA-EXCERIA SATA SSD 1 TB
Ekran kartı
rtx 4060
İşlemci
i3 12100f
Bilgisayarı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ama bu aralar yavaşlamaya başladı. LoL'de bile 144 FPS alamıyorum. Sorunun alanın dolu olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum, ancak SATA SSD'de 382 GB, ana SSD'de ise 102 GB boş alan var. Sebebi nedir? Format atsam düzelir mi?

Bilgisayarı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ama bu aralar yavaşlamaya başladı. LoL'de bile 144 FPS alamıyorum. Sorunun alanın dolu olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum, ancak SATA SSD'de 382 GB, ana SSD'de ise 102 GB boş alan var. Sebebi nedir? Format atsam düzelir mi?

Wiztree ile neyin daha çok alan kapladığını görebilirsiniz, belki gereksiz dosyaları silerseniz hızlanabilir.

Yanlış bilgi: Termal macunlar uzun yıllar dayanabilmektedir.
1 yıl içinde termal macun diye bir şeyin kırıntısı bulunmaz içeride işlemci performansının yarısını bile veremiyordur bakımdan sonra tekrar deneyin isterseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürülen macun kaliteliyse bir yıldan bir şey olmaz. Ayrıca sıcaklıkları, frekansları kontrol ettiniz mi ki suçu direkt termal macuna attınız.

Hazır sisteme ne kadar kaliteli sürebilirlerki çoktan erimiştir LoL gibi neredeyse tamamen işlemci üzerinden çalışan oyunda bence en büyük etken bu.

Şu an Fortnite oynuyorum en düşük grafiklerde ve MSI Afterburner'dan baktım CPU 70 derecelerde. Ve nedense GPU çok az sadece %20 kadarını kullanıyor 40 derece bile değil 30-35 derecelerde takılıyor. İşlemci %80 hatta %90'a kadar çıktığı oluyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı