Bilgisayara bakmaktan ötürü oluşan baş ağrısı

Daha fazla  
Online eğitim yüzünden en az 4 saat bilgisayara bakmak zorunda kalıyorum ve başım ağrıyor, ne yapmalıyım? Baş ağrımı azaltacak bir yöntem var mı?

Yazıları küçültüp büyütmeyi deneyebilirsiniz. (Çoğu uygulamada ve masaüstünde CTRL ve farenin kaydırma yuvarlağına basılı tutup ileri-geri yaparak ayarlayabilirsiniz.) Ek olarak ışık yokken başınız ağrıyorsa odanın ışığını açıp deneyin. Monitörün parlaklığını azaltın. (Neredeyse tüm monitörlerde menü tuşu var. Ona basarak menüsünü açabiliyorsunuz.) Oturduğunuz koltuğun yüksekliği ayarlanabiliyorsa ona göre ayarlayın. Bazı insanlar yukarıya bakarken, bazı insanlar aşağıya bakarken yorulur. Ek olarak monitörü veya kendinizi biraz uzaklaştırabilirsiniz.

Önerilerim.

🌈Gece ışığını açın.
🌈Mavi ışık filtreli gözlükler kullanabilirsiniz.
🌈Ekran parlaklığını azaltın.
🌈Ekrana olabildiğince uzaktan bakın.
🌈Her yarım saatte bir yüzünüzü yıkayın.

Kulaklık takıyor musunuz? Kulaklık kafanızı çok sıkıyor mu? Monitörünüzün göz dinlendirme modu gibi özelliği var mı? Çok parlak mı kullanıyorsunuz? Çok yüksek seste mi dinliyorsunuz dersleri?
Bazen kulaklık takıyorum kafamı sıkmıyor sesi biraz yüksek açıyorum monitörün parlak ayarını biraz düşürücem ve dediğiniz moda bakıcam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı