Yatakta uzanıyordum sonra bilgisayardan fan sesi gelmeye başladı. Kullanmama rağmen ekranı açtıgımda bir uygulama yüklüyordu kendi kendine. Uygulamayı silmeye çalıştım silinmedi bu arada uygulamanın ismi Tachyon, Çin yazıları vardı. Sonra Malwarebytes yükledim ve taradım 60 tane falan bir şeyler buldu sildim sonra yeniden başlattı. Bilgisayarı açtım yeniden başlatın dedi yeniden başlattım ondan sonra bilgisayar kendine geldiğinde 5 dakika sonra uygulama silinmiş olmasına rağmen kendi kendine tekrardan bir anda çalıştı ve CPU 100 kullanıyor. Ondan sonra yine taradım ve sildim şu an bir şey yok ama tekrar aynı olayla karşılaşırsam ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu tür şeyler AdwCleaner, Malwarebytes türü yazılımlarla temizlenebilir ama kökü asla kazınmıyor maalesef. En iyisi temiz format, üstüne güncel bir sistemle önyükleme...
Yatakta uzanıyordum sonra bilgisayardan fan sesi gelmeye başladı. Kullanmama rağmen ekranı açtıgımda bir uygulama yüklüyordu kendi kendine. Uygulamayı silmeye çalıştım silinmedi bu arada uygulamanın ismi Tachyon, Çin yazıları vardı. Sonra Malwarebytes yükledim ve taradım 60 tane falan bir şeyler buldu sildim sonra yeniden başlattı. Bilgisayarı açtım yeniden başlatın dedi yeniden başlattım ondan sonra bilgisayar kendine geldiğinde 5 dakika sonra uygulama silinmiş olmasına rağmen kendi kendine tekrardan bir anda çalıştı ve CPU 100 kullanıyor. Ondan sonra yine taradım ve sildim şu an bir şey yok ama tekrar aynı olayla karşılaşırsam ne yapacağımı bilmiyorum.
Download Malwarebytes AdwCleaner 2025 for free to remove adware, bloatware, unwanted toolbars, and other potentially unwanted programs (PUPs) from your Windows PC. AdwCleaner destroys adware and restores your PC's performance.
HitmanPro removes malware, adware, viruses, trojans, keyloggers and spyware to protect your Windows computers from malicious attacks designed to steal your private data and render your computer useless.
ESET Çevrimiçi Tarayıcı ile bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları tarayın. Ücretsiz çevrimiçi virüs tarayıcımız her türlü virüsü bulabilir ve bilgisayararınızdan kaldırabilir.
Aynı sorun bende de oldu birdenbire kendini bilgisayarıma yükledi Çince yazılmış bir virüs programı sanırım "TACHYON internet security 5.0" olarak geçiyor ismi, dosyalarımı yedekliyorum. Format şart gibi duruyor...