Bilgisayara çay döküldü

Merhabalar. Kasama çay bardağının dibinde kalan çayın bir kısmı çay yere düşerken sıçradı. Fakat kasama geldiğine eminim. Çünkü temas olur olmaz kendini yeniden başlattı sistem. Bende hemen fişi çektim. Kasanın içini açtığımda hiçbir yerde sıvı tespit edemedim ama tüm parçaları iyice kuruttum ardından mavi ekran hatası aldım. Fakat bu sabah düzelttim sistem kendini safe moda almış bende safe moddan çıkardım ve şu an sorunsuz çalışıyor. Bazı testler gerçekleştirdim bir hasar olup olmadığından emin olmak için yapmam gereken başka bir şey var mı?

Ekran kartı testi: 20 dakika FurMark Max 75 derece AVG: 100 FPS.
SSD sağlık testi: Isı 45 sağlık 98.
RAM'ler: BIOS'da ve Windows'ta sorunsuz şekilde gözüküyor.
Bir zarar gelmediğinden emin olmak için yapmam gereken başka bir şey var mıdır?

Şekerli sıvılarda sorun çıkınca notebookun anakartını söküp alkole yatırıldığını biliyorum ama seninki şekersizmiş, bence kuruduktan sonra bişey olmaz.

Aldığınız mavi ekran hatası? Çayın döküldüğü yerin resmi ya da nereye denk geldiğinin bir açıklaması?

Dediğim gibi çayın nereye döküldüğünü tespit edemedim kasanın içini açtığımda bir yerde sıvı göremedim yine de tek tek kuruttum tüm parçaları kasanın içini de sildim mavi ekran hata kodunu göremedim maalesef o anki kalp kriziyle 😅 ama sorasında American managments ekranı geldi ve bu sistem güvenli moda alınmıştır diye Technopat'da önceden bu konu açılmıştı F1 basıp kaydedip çıktım ve bilgisayar sorunsuzca saatlerce çalıştı benim için asıl soru yazdığım testler dışında yapmam gereken başka bir test var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı