Bilgisayara RAM yükseltmesi için öneriler

metobequit

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarıma 16 GB RAM'e yükseltmek istiyorum, nelere dikkat etmem lazım?

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'im 8 GB benim alacağım 16 GB nasıl uyumlu olduğunu anlayabilirim?
1720800327085.png

Şu kısma bak, muhtemelen çift yuvadır. Oradan anlamadıysan marka modelini yaz, üreticisi sitesine veya kullanma kılavuzuna bak, bilmen gereken her şeyi yazar.

RAM'ler aynı marka model olursa problem olma ihtimali çift kanal/dual çalışırken minimuma iner. Kılavuza göre belki 8'i satıp 8x2 hazır kit alırsın uygun.

Eki Görüntüle 2250455
Şu kısma bak, muhtemelen çift yuvadır. Oradan anlamadıysan marka modelini yaz, üreticisi sitesine veya kullanma kılavuzuna bak, bilmen gereken her şeyi yazar.

RAM'ler aynı marka model olursa problem olma ihtimali çift kanal/dual çalışırken minimuma iner. Kılavuza göre belki 8'i satıp 8x2 hazır kit alırsın uygun.

ram2.PNG

Böyle diyor bir de ben RAM'i bayağı önceden aldım hangi model olduğunu nereden anlayabilirim?

Eki Görüntüle 2250492

Böyle diyor bir de ben RAM'i bayağı önceden aldım hangi model olduğunu nereden anlayabilirim?
Google'a Asus Prime B450M K yazınca çıkıyor. Sistemi baştan başlatıp BIOS'a girip kontrol et versiyonunu, düşükse sırayla güncelle - misal BIOS versiyonun 3.5AB ve son versiyon 4.2KZ ise arada olanlarla tek tek yap en güvenlisidir.

Marka üst, model alt, kodları girerek bulabilirsin.

1720804497654.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı