Bilgisayara virüs bulaşınca format atmak gerekir mi?

Yedek depolama varsa, SATA SSD veya NVMe kullanılıyorsa şahsen formatımı atar geçerim. Anti-virüs hali hazırda yoksa hangi dosyaya zarar verdiğini veya vermediğini kestirmek güç. AV indir, kur, tarat zaten aynı sürede hızlı bir depolama aracı ile formatını atmış oluyorsun. Eskiden saatler sürerdi.

Dedin gibi kanka görünenler virüsler her geçen gün daha da evrimlesiyor en sağlıklısi format benim gözümde.

Yedek depolama varsa, SATA SSD veya NVMe kullanılıyorsa şahsen formatımı atar geçerim. Anti-Virüs halihazırda yoksa hangi dosyaya zarar verdiğini veya vermediğini kestirmek güç. Av indir, kur, tarat zaten aynı sürede hızlı bir depolama aracı ile formatını atmış oluyorsun. Eskiden saatler sürerdi.

Ama tüm verilerim gider bu da benim bir günümü alır.

Her zararlıya format atmaya gerek yok. Formatla geçmeyen zararlılar da var bugün.

Dedin gibi kanka görünenler virüsler her geçen gün daha da evrimlesiyor en sağlıklısi format benim gözümde.
Ona kalırsa format ile geçmeyen zararlılar bile çıktı. Aktif bir şekilde AV kullanıyor zaten kullanıcı. Sadece bir virüs için formata gerek yok zaten Kaspersky ya da herhangi kaliteli bir AV zararlı temizliğinden sonra zararlı hasar kontrolü yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı