Çözüldü Bilgisayara virüs bulaşınca ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

565148

Decapat
PC'yi açtığımda virüs uyarısı aldım ve tarattığımda Trojan:Script/Phonzy.A!ml diye bir şey çıktı. neyin nesidir bu, nasıl silebilirim, yardımcı olabilir misiniz? (korkuyorum)

Çözüm
Bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, eğer fazla işlemci, ekran kartı, RAM kullanımı görürsen performans kısmından kaynak yöneticisini aç en çok ne kullanıyor ona bak.
Evet bilgisayarıma bir hile ile bulaştı bu illet. Roblox exploit hilesi ile easyexploits.dll diye bir şey ile ve bilgisayarım Malwarebytes / Kaspersky gibi uygulamalarda kastığı için Avast Free yükledim akıllı taramada bir sorun çıkmadı bir işleme gerek var mı (ayrıca virüsün olduğu dosyayı konumundan tamamiyle sildim)
Görev yöneticisinden kontrol et öyle bir şey arkada çalışıyor mu diye. Ben Avast'a pek güvenmiyorum ama manuel olarak silmişsin zaten.

Görev Yöneticisi'nden kontrol et öyle bir şey arkada çalışıyor mu diye. Ben Avast'a pek güvenmiyorum ama manuel olarak silmişsin zaten.

Neredeyse yarısından fazlasını Görev Yöneticisi > ayrıntılar ile kontrol ettim hepsi Windows System 32 dosyası görünüyor. Bir işlem yapmalı mıyım? Ayrıca söylemeyi unutmuşum manuel olarak silmiş olabilirim ama silmeden önce bu dosyayı 2-3 kere çalıştırdım. Ardından bir virüs olduğunu fark ettim.

Bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, eğer fazla işlemci, ekran kartı, RAM kullanımı görürsen performans kısmından kaynak yöneticisini aç en çok ne kullanıyor ona bak.

Teşekkür ederim şu anlık evet bir sıkıntı yok bir arkadaşıma sordum (babası PC mühendisi) ona soracak gerekli taramaları yaptıktan sonra içim rahatlayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı