Rehber Bilgisayara virüs bulaşınca ne yapılır?

En basit korsan ürün kullanılmadığı ve malum sitelere girilmediği sürece bulaşmaz.

Kişi ne kadar uzman olursa olsun uygulama açığı ile sızma riski vardır. Bir AV kurulu olsun.

En önemlisi virüs bulaştıysa bulaşan bilgisayarın internete erişimini kesin. Güncellemeleri yapmayı unutmayın.

Sakın tamirciye göndermeyin daha beteri ile karşılaşırsınız.

Ek olarak rehber için emeğinize sağlık.
Sizinde elinize sağlık Onları eklemeyi unutmuşum :D Bilgi verdiğiniz için teşekkürler :).

Sizinde elinize sağlık onları eklemeyi unutmuşum :D bilgi verdiğiniz için teşekkürler :).

Kişisel bilgisayar için neyse de ortak bilgisayarda virüs olursa hemen kapatılarak veri sızıntısı ve diğer bilgisayarlara yayılmaz. E-posta dikkat edilmesi gerekiyor bunu da eklemeyi unutmayın. Forumun amacı bu zaten bilgi verip bilinçlenmek 😀 Teşekkürler.

Zararlı temizliği rehberi bu kadar kısa olmamalı. Güvenlik Kaspersky+MBAM'dan ibaret değil.

Zararlı temizliği rehberi bu kadar kısa olmamalı. Güvenlik Kaspersky+MBAM'dan ibaret değil.

Kaspersky + MBAM çoğu zaman yeterli oluyor aslında. Virüs eğer boot dosyalarına zarar vermişse eraser tool benzeri programlar kullanılmalı bence gerek yok çünkü.

Bilgisayara virüs bulaşınca ilk yapmanız gereken şey.
  1. Bilgisayarınızda Windows Defender veya bir antivirüs programı varsa onunla taratın (Malwarebytes, MBAM, Kaspersky gibi antivirüs programlarıyla taratın).
  2. Bilgisayarınıza reklam virüsü bulaştıysa AdwCleaner ile taratın.
  3. Hepsini denediniz ve olmadıysa format atın (format atamıyorsanız videolara bakın veya bir bilgisayar tamircisine götürün).
İyi forumlar :)

1.daha resimlerle açıklayabilirdin
2.AdwCleaner'ı nereden indirebiliriz indirme linki yok.
3.format atamadık FRST veya HijackThis ile uğraşmadık. bilgisayar tamircisi'ne götürdük 150 lira format ve program parası aldı içine crack Windows kurdu. Driver Booster ile USB portlarını bozdu bir de istemediğimiz halde Rusça CoD1 attı.

Evet hocam, zararlı temizliği Kaspersky MBAM bulamadı "format at" değil.
Kaspersky + MBAM çoğu zaman yeterli oluyor aslında. Virüs eğer boot dosyalarına zarar vermişse eraser tool benzeri programlar kullanılmalı bence gerek yok çünkü.

Ama daha en azından açıklayabilirdi. Nasıl yapılabileceğini gösterebilirdi örneklendirebilirdi
Ben konu olarak "Kaspersky MBAM tara" yazıp zararlı temizliği yazsam diğerleri neden fotoğraf koyuyor neden uğraşıyor onlarda öyle yazsınlar.Birde bilgisayarcı da mükemmeldi.

1.daha resimlerle açıklayabilirdin
2.AdwCleaner'ı nereden indirebiliriz indirme linki yok.
3.format atamadık FRST veya HijackThis ile uğraşmadık. bilgisayar tamircisi'ne götürdük 150 lira format ve program parası aldı içine crack Windows kurdu. Driver Booster ile USB portlarını bozdu bir de istemediğimiz halde Rusça CoD1 attı.
Pardon hocam daha hiç Rehber yapmamıştım ve görmemiştim herkesten özür dilerim :(.

Ama daha en azından açıklayabilirdi. Nasıl yapılabileceğini gösterebilirdi örneklendirebilirdi.
Ben konu olarak "Kaspersky MBAM tara" yazıp zararlı temizliği yazsam diğerleri neden fotoğraf koyuyor neden uğraşıyor onlarda öyle yazsınlar. Bir de bilgisayarcı da mükemmeldi.

Bu bakış açısı ile bakıldığında haklısınız. Konu sahibi genele dayanmış olarak bu bilgileri göz ardı veya kaçırmış olabilir. Sizin şansınıza iyi çıkmış.
Pardon hocam daha hiç rehber yapmamıştım ve görmemiştim herkesten özür dilerim :(.

Eksiklerinizi görmüş oldunuz. Bir dahaki sefere daha detaylı yaparsınız.👍

Bu bakış açısı ile bakıldığında haklısınız. Konu sahibi genele dayanmış olarak bu bilgileri göz ardı veya kaçırmış olabilir. Sizin şansınıza iyi çıkmış.

Eksiklerinizi görmüş oldunuz. Bir dahaki sefere daha detaylı yaparsınız.👍
Motive ettiğiniz için teşekkürler forumda böyle insanları bulamayız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı