Çözüldü Bilgisayara virüs bulaşınca ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

565148

Decapat
PC'yi açtığımda virüs uyarısı aldım ve tarattığımda Trojan:Script/Phonzy.A!ml diye bir şey çıktı. neyin nesidir bu, nasıl silebilirim, yardımcı olabilir misiniz? (korkuyorum)

Çözüm
Bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, eğer fazla işlemci, ekran kartı, RAM kullanımı görürsen performans kısmından kaynak yöneticisini aç en çok ne kullanıyor ona bak.
Kaspersky indirip tam tarama yapın.

Security Cloud – Free indirerek tarama gerçekleştir. Muhtemelen temizler. Şayet aklında farklı şüpheler kalırsa daha agresif araçlara yönlendiririm. Duruma göre haberdar et sonucu.

Öncelikle zararlının konumunu ve türünü tespit etmeli, ardından aktif zararlıyı devre dışı bırakıp temizlemeli, ardından zararlının sisteme yayılma ihtimaline karşı kapsamlı güvenlik taramaları gerçekleştirmelisiniz.

İlk aşamayı yapmışsınız, temizleme için KVRT kullanın.
Temizleme sonrası sisteme yayılma ihtimali kuvvetli, emin olmak adına KVRT aracıyla tam tarama, ardından sonuç çıksa da çıkmasa da ESET Scanner kullanarak tam tarama öneririm. Bunların ardından opsiyonel olarak güvenliği ön plana alma adına EEK ile son bir tarama da gerekir.

Bunların ardından doğru ve aktif bir güvenlik yazılımı kurmalısınız. ESET IS yeterlidir.

Daha çok 3.parti yazılımlar demiş olabilir ama haklısın trojan normal bir dosyanında içine konulabilir.

Evet bilgisayarıma bir hile ile bulaştı bu illet. Roblox exploit hilesi ile easyexploits.dll diye bir şey ile ve bilgisayarım Malwarebytes / Kaspersky gibi uygulamalarda kastığı için Avast Free yükledim akıllı taramada bir sorun çıkmadı bir işleme gerek var mı (ayrıca virüsün olduğu dosyayı konumundan tamamiyle sildim)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı