Bilgisayara virüs mü girdi?

Nooharey

Decapat
Daha fazla  
Kurulum TV'den Streamers Life Simulator indirdim ve kurdum. Oyun açılıyor oynanıyor fakat kendiliğinden 3 farklı oyun daha kurdu. Silmek için dosya konumuna git dedim ve rundll32 adlı bir dosyaya götürüyor.

Edit: Kendiliğinden indirdiği oyunlarda World of Tanks da var. Açmaya çalışınca ne olacak diye denedim World of Tanks'ın sitesine attı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes indirin, tarama yapın ve sonuçları buraya iletin.

Orijinal rundll32.exe dosyası, Microsoft tarafından Microsoft Windows'un bir yazılım bileşenidir.

Microsoft Windows bir işletim sistemidir. RunDLL bir Windows komut satırı yardımcı programıdır. ve önemli bir Windows bileşeni. Bu kritik bir Windows bileşenidir ve "C: \ Windows" dışında bir dizinde bulunmadığı sürece kaldırılmamalıdır .Rundll32.exe, kullanıcıların 32 bit DLL'den verilen bir işlevi tetiklemelerine izin verir. Özel olarak, kendisi tarafından çağrılmak üzere yazılmış olan bu DLL'lerin fonksiyonlarını tetiklemek için yazılmıştır. Rundll başlangıçta Microsoft'ta dahili olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır, ancak şimdi genel kullanım için kullanılabilir. Rundll32, 32 bit DLL'leri yükler ve çalıştırır ve birkaç DLL kütüphanesini dosya sisteminin hafızasına dağıtır. Bazı Windows işletim sistemlerinin önemli bir bileşenidir ve kaldırılması hatalara neden olabilir.
1975 yılında kurulan Microsoft Corporation, tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı, kişisel bilgisayar ve hizmetleri geliştiren, üreten ve satan Amerikan çokuluslu bir teknoloji şirketidir. merkezi Redmond, Washington'da bulunan Microsoft, gelir açısından dünyanın en büyük yazılımı ve 2016 yılında dünyanın en değerli şirketlerinden biriydi. Şirket, küresel bir ayakizine sahip ve 2017'de 89, 95 milyar dolar gelir elde etti.
Virüs indirmiş olabilirsiniz, bazı virüsler kendini öyle gösterebiliyor.

Kimse zaten "Korsan oyun nasıl indiririm?" demedi. "Virüs mü bulaşmış?" dedi 😂

Fakat dosya konumuna gitmeye çalıştığımda rundll32 adlı dosyaya atıyor sorun var mıdır sence?
Dediğim gibi virüsler sistem dosyaları gibi gösterebiliyor kendini, bi' tarama yapmadan bilemeyiz.

Hayır sıkıntı yok zaten kısayoldur onlar direkt silip geçebilirsiniz.
Nasıl yani siz "Rundll32.exe" dosyasına kısayol mu dediniz, ben mi yanlış anladım?

Bir de dosya konumuna göre değişebilir durum. @Nooharey

Sonuç budur.

Malwarebytes Premium Trial  4.5.31 24.06.2023 12_31_51.png

Sonuç.

Dosya Ekleri

• Malwarebytes Premium Trial  4.5.31 24.06.2023 12_31_51.png
    Malwarebytes Premium Trial 4.5.31 24.06.2023 12_31_51.png
    145,7 KB · Görüntüleme: 31

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı