Bilgisayarcıyla yaşadığım olay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz biraderin kasaya 15TL ye CS1.5 yüklemiştik sorun bakalım paranın derdinde miyim? Kasayı evden internet cafeye 1km kadar taşıyıp orada yükleyip geri eve yayan taşımıştık...

Sonra ertesi hafta aynı parayla 8GB Flash bellek alıp aynı cafeye girip 50 kuruşluk açtırıp oyunları yığmıştım benim USB ye çaktırmadan.. Öyle gözele böyle yardımsız oyun almak. 😀

Biz biraderin kasaya 15TL'ye CS1.5 yüklemiştik sorun bakalım paranın derdinde miyim? Kasayı evden internet Cafe'ye 1km kadar taşıyıp orada yükleyip geri eve yayan taşımıştık...

Sonra ertesi hafta aynı parayla 8 GB flash bellek alıp aynı Cafe'ye girip 50 kuruşluk açtırıp oyunları yığmıştım benim USB'ye çaktırmadan. Öyle GOzele böyle yardımsız oyun almak. 😀

Hocam bu mesajı nasıl blurlu yapıyorsunuz.

Bu zamanda format atmayı bilmeyende ne bileyim.

Herkes bilmek zorunda değil, herkes bizim gibi teknoloji derinlerine inmez ve araştırmak istemez. Kimisi sadece kullanırım der, herkes bilse teknik bilgi o zaman servislerin iş yapmaz.

Ben 72 yaşındaki babaannemi format atmayı öğren diye zorlamıyorum zaten arkadaşım, bilgisayarla uğraşıpta bilmeyenler için dedim bu lafımı.

Bios pilini çalan bilgisayarcıya denk geldiniz mi siz?
Laptopumdaki bios pilini çalmıştı yahu.
Arkadaşımın laptopunun anakartını komple değişip i3 bilgisayara celeron işlemci takmıştı. 4 gb rami 2gb yapmıştı. 500gb hddyi 160 GB yapmıştı. Üstüne üstlük bir de win8.1 sistemi win7 yapmıştı. Arkadaşımı kandırıldığına inandırmak için epey çile çekmiştim.

Ben 72 yaşındaki babaannemi format atmayı öğren diye zorlamıyorum zaten arkadaşım, bilgisayarla uğraşıp da bilmeyenler için dedim bu lafımı.
Bilgisayarla uğraşan dediğin konuyu aç. Oyun oynayan, film izleyen ve günlük iş kullanana diyorsan öğrenmek istemez herkes, belki sürekli sorun yaşarsa öğrenir.

Bilgisayarla uğraşan dediğin konuyu aç. Oyun oynayan, film izleyen ve günlük iş kullanana diyorsan öğrenmek istemez herkes, belki sürekli sorun yaşarsa öğrenir.

Son dediğin için diyorum bende. :) işin teknik kısmıyla ilgilenmeyip sadece bilgisayarına bakan insanlara bir şey demiyorum, işin teknik kısmıyla ilgilenipte format atmayı bilmeyenlere diyorum bunu.

Benim cihaz 2 senedir bakımları yapılmamıştı usandım ve bilgisayarı sökmeyi beceremediğim için daha bugün gittim bilgisayarcıya (Bakkal Olmayanlardan) "Fan bakım temizliği termal macun değişimi olacak" dedim. Adam "1 buçuk saate hallederiz" dedi iş bitene kadar dışarıda gezdim sonrasında bitti hemen aradılar. Adam sadece iç temizlik değil Laptop'un dışına kadar her şeyi tertemiz yapmış sonrasında almaya gittiğimde "en son ne zaman temizledin bunu? Böyle kullanılmaz bu leş gibi olmuş fan komple tıkanmış yazık cihaza" dedi o an şaşırdım tabii 2 senedir temizlememiştim. Şu an dizüstü bilgisayarım boşta 38 derece yükte ise işlemci ve ekran kartı 65 dereceyi zor geçiyor diyebilirim.

Yani el beceriniz yoksa, bilgisayarcıya ihtiyacınız varsa vs. yaşadığınız yerde bakkal olmayan bilgisayarcı mutlaka vardır birazcık araştırmanız gerekiyor. Bu gittiğim bilgisayarcı cidden çok kaliteli işçilik hizmeti veriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı