Arkadaşlar, ben bilgisayarımda ekstra bir antivirüs programı kullanmıyorum. Defender bana çok yetiyor çünkü hiç internetten bir şey indirmem, oyunlarımı Steam veya Epic Games'den indiririm MP3 bile indirmem internetten o derece. Geçen bir akrabam bilgisayarıma bir USB bellek takmıştı ondan ÖzelDosyalar.exe trojanı vardı Defender fark etti ve karantinaya aldı. Ben de kaldır dedim kaldırıldı veya tekrar yüklendi yazdı tekrar tarama yaptım bilgisayarda trojanı bulamadı. USB bellekten silmemişti. Ben USB'yi biçimlendirdim öyle sildim. Sonra tekrar tam tarama yaptım bilgisayara bir trojan veya virüs bulmadı. Benim de içime sinmedi bende Malwarebytes indirdim. Onla taradım fakat o da bulmadı. Sizce bir trojan veya virüs kalmış mıdır? Malwarebytes 14gün bedava Premium tam zamanlı tarama verdi fakat bilgisayarın RAM'ini %10 kadar kullandığını gördüm ben de tam taramayı kaldırdım yani Premium'u deaktif bıraktım. Malwarebytes'ı sadece arada bir C ve D diskini taramak için kullanacağım için Windows başlarken açılmasın seçtim. Sizce sistemde bir köşeden durması iyi olur mu? Bir yavaşlama veya ağırlaşma olur mu kapalı iken?