Bilgisayarda virüs olduğu nasıl anlaşılır?

  • Konuyu başlatan Swal
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2B

Swal

Centipat
Katılım
22 Eylül 2022
Mesajlar
328
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlarım? Steam'den oyun alacağım, kredi kartı patlamasın.
 
Her zaman kullandığınız dosyalarınızın boyutları birden bire değiştiyse bu bir virüs işaretidir. Örneğin dosyanın normal boyutu 10 MB ancak 800 MB olarak göründüğü gibi, içerisine girdiğinizde, bu kadar büyük bir boyut çıkaracak herhangi bir dosyanın olmadığını görüyorsanız virüs var demektir. Ve bilgisayarınızı kullanırken, bazı şeyler ters gidiyorsa ve bilgisayarınız karar vermekte zorlanıyorsa “bu işte bir iş var” diyerek virüs olduğunu düşünmeniz gerekir.
 
Genel bir yavaşlama varsa mining virüsü olduğu düşünülebilir. Eğer dosyaların uzantıları değişip şifrelendiyse fidye yazılımı girmiştir. Adware girdiyse sürekli reklam görürsünüz. Bunlar haricinde bir de casus yazılımlar var, onları sadece antivirüs tespit edebilir. Çünkü onların amacı gizli kalmak.
 
Bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlarım? Steam'den oyun alacağım, kredi kartı patlamasın.

Böyle düşüncen varsa madem düzgün bir antivirüs yükle güncelle ve tüm bilgisayarı taratıp içini rahat ettir. Antivirüs kullanmadan PC kullanacak kadar cesur olmamak lazım.
 
Kabataslak bir şey söylemek zor, kendini pasif konumda tutup backdoor imkanı bulduğunda sisteme sızmak için tasarlanmış zararlılar da var, girdiği gibi mininge başlayan zararlılar da. En doğru sonuç, sezgilerinize güvenmektense geniş veritabanına sahip tarama araçlarını kullanmaktır.

 

Geri
Yukarı