Bilgisayardan çat diye ses geldi ve bilgisayar kapandı

AEnic31

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben şu anda Monster Abra A5 v16.6.1 laptop kullanıyorum.

Dün gece oyun indirmeye bırakmıştım aleti, 3 saat sonra otomatik bir şekilde kapanmaya programlayarak. (shutdown -s -t 10800)

Bugün sabah indirdiğim oyunu (Immortals Fenyx Rising) çalıştırdım, 30 dakika oldu olmadı bilgisayardan "çat" diye bir ses geldi ve bilgisayar anında tamamen kapandı. Sonra açmaya çalıştım yine birkaç kere çat sesi geldi. Sonra teknik servisi aradım, kendileri FN + b + güç tuşu kombinasyonuna 15 saniye basmamı istediler. Bastığımda laptop klavyesinin ışıkları yandı, şarj durumunu gösteren LED'ler yandı, sonra yine çat sesi geldi ve bilgisayar kapandı. Sonra normal bir şekilde çalıştırmayı deneyince bilgisayar açıldı ancak bu sefer de adaptörden güç çekemedi. Ben de adaptörü söktüm yeniden taktım, şimdi adaptörden de güç çekebiliyor. Yani görünürde bilgisayar sıkıntısız çalışıyor.

Sizce bilgisayarı teknik servise göndermeli miyim? Bu durumu yaşayan başka birileri var mı? Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çat sesi iki şeyden olabilir. Ya mekanik bir ses, fanlar bir yere çarptı vs., ya da bilgisayarın içindeki mosfet ya da sigortalarda arıza oldu. Bunun dışında bu ses adaptorden de gelebilir. Elektrik ile alakalı birşey ise tehlikeli de olabilir. Bence gönderin bir baksınlar.

Şu an sorun çözüldüyse bakmayabilirler, sorunun tekrar ortaya çıkmasınıda bekmelezler, sorun tekrar ortaya çıktığında göndermeniz daha iyi olur. Önce arayıp sorun, sorunu görmeden kontrol etmeyi kabul ederlerse gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı